Grupul energetic ungar Mol a anuntat, ieri, ca va inregistra pierderi de 10 miliarde forinti (53,18 milioane dolari) aferente unor creante nerecuperate de la compania petroliera Iukos si va achita plati compensatorii de 25 miliarde de forinti angajat
Grupul energetic ungar Mol a anuntat, ieri, ca va inregistra pierderi de 10 miliarde forinti (53,18 milioane dolari) aferente unor creante nerecuperate de la compania petroliera Iukos si va achita plati compensatorii de 25 miliarde de forinti angajatilor disponibilizati in 2005, transmite agentia Reuters, citata de Mediafax.
In urma publicarii acestor informatii, actiunile companiei au scazut cu 1,55 la suta, pana la 12,385 forinti pe unitate. "Provizioanele aferente anului 2004, destinate acoperirii unor creante nerecuperate ale unei societati mixte constituite impreuna cu Iukos, nu vor depasi 10 miliarde de forinti", se arata intr-un comunicat al companiei.
Conform analistilor, constituirea provizioanelor va avea ca efect scaderea valorii actiunilor Mol cu 300 de forinti, dar impactul acestei masuri pe termen lung ar putea fi pozitiv, deoarece Mol va atribui, astfel, fonduri mai mici platilor compensatorii destinate angajatilor disponibilizati in acest an. "Provizioanele ar putea reduce profitul din trimestrul al patrulea cu cel mult 50 la suta", a declarat analistul Josef Miro, de la Cashline. Miro a mai estimat ca firma va obtine un profit net de 40 de miliarde de forinti pentru trimestrul al patrulea al anului 2004 si de 190-200 de miliarde de forinti pentru intreg anul precedent.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.