Compania media americana Lee Enterprises a semnat un acord de preluare a grupului Pulitzer in schimbul a 1,4 miliarde de dolari, devenind, astfel, numarul patru pe piata cotidianelor din Statele Unite si obtinand o marca reputata in jurnalismul din S
Compania media americana Lee Enterprises a semnat un acord de preluare a grupului Pulitzer in schimbul a 1,4 miliarde de dolari, devenind, astfel, numarul patru pe piata cotidianelor din Statele Unite si obtinand o marca reputata in jurnalismul din SUA, transmite Mediafax.
In urma preluarii, Lee Enterprises, prezenta in regiunea de centru-vest a Statelor Unite, se va putea extinde si in sectorul sudic, editand in 23 de state un numar de 58 de cotidiane cu un tiraj total de 1,7 milioane de exemplare.
Grupul media Pulitzer a fost creat in 1878 de jurnalistul Joseph Pulitzer. Urmasii acestuia controleaza, inca, 88 la suta din drepturile de vot ale companiei si 55 la suta din actiuni.
Pe de alta parte, grupul Lee Enterprises, creat in urma cu 114 ani, a devenit foarte profitabil dupa preluarea companiei Howard Publications in anul 2002, ceea ce ii permite sa vizeze extinderea pe piata media americana. De asemenea, veniturile Lee Enterprises vor creste cu 60 la suta in urma tranzactiei, iar numarul sau de angajati va urca de la 4.000 la 10.700. Pentru a finanta achizitia, compania a contractat un credit in valoare de 1,55 miliarde de dolari de la Deutsche Bank si SunTrust Bank.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.