Mediul de afaceri din Rusia se inrautateste, iar companiile au sentimentul ca pot fi oricand afectate de masuri guvernamentale nedrepte, bruste si inexplicabile, a declarat presedintele Vimpelcom, numarul doi pe piata rusa de telefonie mobila, transm
Mediul de afaceri din Rusia se inrautateste, iar companiile au sentimentul ca pot fi oricand afectate de masuri guvernamentale nedrepte, bruste si inexplicabile, a declarat presedintele Vimpelcom, numarul doi pe piata rusa de telefonie mobila, transmite Mediafax.
"Directorii companiilor se simt mult mai nesiguri in legatura cu viitorul afacerilor lor", a declarat Alexander Izosimov, presedintele Vimpelcom, in cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos.
El a adaugat ca indicatorii economici fundamentali ai Rusiei nu sunt descurajatori, dar ca pe pietele financiare exista o puternica stare de nesiguranta legata de evolutia economiei. Actiunile Vimpelcom au scazut mult in luna decembrie, in urma solicitarii venite din partea Guvernului de a plati taxe restante de 158 de milioane de dolari, corespunzatoare anului 2001.
Investitorii au inceput, astfel, sa se teama ca Guvernul va continua sa ia masuri potrivnice intereselor companiilor, asa cum a facut in cazul Iukos, care a fost, practic, renationalizata.
Ulterior, pretentiile Guvernului legate de Vimpelcom au fost reduse la 17,6 milioane de dolari, dar actiunile companiei au continuat sa se mentina vulnerabile la orice zvon privind decizia Guvernului de a afecta negativ activitatea firmei.
Criticii actualei administratii au declarat ca presedintele Vladimir Putin s-a multumit sa sustina, verbal, crearea unei economii de piata, permitandu-le, in continuare, oficialilor sai sa interpreteze legea conform intereselor proprii.
Izosimov a mai aratat ca isi doreste ca declaratiile Guvernului sa fie sustinute de fapte, pentru ca sentimentul de neincredere din prezent sa nu limiteze cresterea volumului investitiilor straine, atat de necesare pentru a moderniza Rusia si a-i reduce dependenta de exporturile de energie.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.