In cadrul celei de-a 20-a aniversari a Lotus Notes, IBM a lansat o gama variata de noi produse software si tehnologii bazate pe standarde deschise. Noile tehnologii si servicii ofera organizatiilor posibilitatea de a alege si flexibilitatea de a con

In cadrul celei de-a 20-a aniversari a Lotus Notes, IBM a lansat o gama variata de noi produse software si tehnologii bazate pe standarde deschise. Noile tehnologii si servicii ofera organizatiilor posibilitatea de a alege si flexibilitatea de a construi "front end-ul" solutiilor lor colaborative - pe diferite
dispozitive ale clientilor, de la computere personale la dispozitive mobile.
Alaturi de noile imbunatatiri aduse Lotus Notes si Domino, IBM introduce noi solutii Websphere Portal si Workplace. Aceste trei familii de produse reprezinta nucleul portofoliului de colaborare IBM si furnizeaza clientilor baza pe care acestia isi pot construi solutii in functie de dimensiunea afacerii lor, rolurile individuale ale angajatilor lor sau infrastructura TI curenta. Noile versiuni ale Lotus Notes si Domino, WebSphere Portal si ale platformei Workplace ajuta organizatiile sa-si extinda acoperirea si valoarea sistemelor back-end, toate jucand un rol esential in imbunatatirea colaborarii si a productivitatii angajatilor, clientilor si partenerilor.
In plus fata de aceste dezvoltari software, IBM lanseaza noile instrumente de dezvoltare Workplace, programe imbunatatite pentru partenerii de afaceri si o noua solutie de gazduire care permite clientilor sa exploateze software-ul colaborativ IBM on demand. Aceasta combinatie de produse software, servicii si programe reafirma pozitia de lider pe care compania IBM o are in domeniul furnizarii de solutii colaborative.
"IBM este mandru de rolul pe care l-a avut in definirea primilor 20 de ani ai industriei colaborative si suntem nerabdatori sa ne conducem clientii catre o noua era a tehnicii de calcul on demand", a afirmat Ambuj Goyal, General Manager Workplace, Portal and Collaborative Software, IBM. "Concomitent cu recunoasterea noastra ca lideri in industria mesageriei de-a lungul mai multor ani, avand peste 118 milioane de utilizatori, veniturile noastre din WebSphere Portal au inregistrat o crestere de doi digiti in 2004, iar platforma IBM Workplace a atins cifra de 2 milioane de licente in doar 2 ani. IBM este bine pozitionat datorita produselor, experientei si expertizei sale, motiv pentru care clientii apeleaza la compania noastra in momentul in care doresc sa devina organizatie on demand."

Noile produse si beneficii pentru afaceri/companii expuse in cadrul Lotusphere 2005 includ: Notes and Domino 7
Testul Internal NotesBench facut aplicatiei Notes si Domino 7 a indicat o imbunatatire a performantei serverului cu 70 de procente. Integrarea mai buna cu platforma Workplace va furniza clientilor flexibilitatea de a-si extinde investitiile Domino catre IBM Workplace prin upgradari normale ale produselor Notes Domino. Noile instrumente Domino Domain Monitoring sprijina consolidarea si buna functionare a serverelor Lotus Domino. IBM intentioneaza sa faca disponibila aplicatia Notes si Domino 7 in vara anului 2005.

Workplace Collaborative Services / Serviciile colaborative Workplace
IBM Workplace Collaborative Services / Serviciile colaborative Workplace de la IBM, un mediu unic si integrat, include o gama variata de capabilitati sau "servicii", precum e-mail, calendar, mesagerie instanta, e-learning, conferinte Web, managementul documentelor si al continutului Web. Serviciile colaborative Workplace de la IBM ofera organizatiilor posibilitatea de a rula o singura solutie colaborativa la cheie. Construite pe Service Oriented Architecture (SOA), serviciile colaborative Workplace de la IBM furnizeaza organizatiilor servicii colaborative la cheie, reutilizabile care ofera flexibilitatea de a se adapta la schimbarile mediului de afaceri si de a reactiona la oportunitatile pietei.

WebSphere Portal
IBM a anuntat si disponibilitatea programului IBM Web Services for Remote Portlets (WSRP) Self-Service Validation Site. Acesta ofera partenerilor de afaceri abilitatea de a valida, a testa si de a se asigura ca serviciile WSPR sunt usor de integrat cu IBM Websphere Portal. In plus, Websphere Portal va include o singura optiune de inscriere, suport substantial pentru standardele industriale precum WSRP si JSR 168 si capabilitati colaborative prin IBM Workplace.

Hosted Compliance Offering
IBM a anuntat astazi un nou serviciu de gazduire care sprijina clientii in managementul documentelor si rapoartelor in concordanta cu Sectiunea 404 din Sarbanes-Oxley Act. Numit IBM Workplace for Business Controls and Reporting (WBCR), acest serviciu ofera companiilor o alternativa in construirea si rularea in-house a infrastructurii tehnologice, care beneficiaza de avantajul centrelor de date IBM din intreaga lume, furnizand un management complex al aplicatiilor software. Serviciul utilizeaza actuala infrastructura IBM, personal si expertiza manageriala pentru a ajuta companiile sa-si reduca costurile si sa elimine complexitatea inerenta in cazul unui software sofisticat.
Utilitare pentru dezvoltare Workplace
IBM construieste si imbunatateste instrumente pentru familia de produse IBM Workplace, introducand noi resurse care faciliteaza dezvoltatorilor Domino - precum si celor familiarizati cu limbajele de programare script si Visual Basic - realizarea unor aplicatii si componente bazate pe Java 2 Enterprise Edition (J2EE). Aceste noi instrumente sprijina protejarea aptitudinilor si experienta comunitatii de dezvoltatori Lotus Domino, estimata la un milion, oferind dezvoltatorilor Domino oportunitatea de a dezvolta aplicatii pe platforma IBM Workplace.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.