Sesiunea parlamentara care debuteaza astazi se anunta a fi una cu mize importante pentru deputati, care se vad pusi in fata catorva acte normative "cu greutate", lasate mostenire de fosta guvernare. Printre cele 150 de proiecte inscrise pe ordinea de
Sesiunea parlamentara care debuteaza astazi se anunta a fi una cu mize importante pentru deputati, care se vad pusi in fata catorva acte normative "cu greutate", lasate mostenire de fosta guvernare. Printre cele 150 de proiecte inscrise pe ordinea de zi, se remarca ordonanta din 2003 privind finalizarea procesului de privatizare la SC TEPRO SA Iasi, precum si cea din 2002 referitoare la Legea privind regimul juridic al Fundatiilor Judetene pentru Tineret si a municipiului Bucuresti si al Fundatiei Nationale pentru Tineret, ambele aflate in faza de mediere intre cele doua Camere.
Tot pe masa deputatilor se regaseste si o alta ordonanta controversata, care se refera la masuri pentru reglementarea unor obligatii bugetare ale SC Rompetrol Rafinare SA Constanta, firma liberalului Dinu Patriciu, care, de altfel, a si trecut de Comisia economica a Camerei.
De remarcat ca doua dintre proiectele de lege pentru aprobarea unor ordonante vizeaza acte emise inaintea fostei legislaturi, unul in 1997, care priveste Regulamentul de transport pe caile ferate din Romania, iar altul, aprobat in 1999, modifica un articol din Legea asigurarilor sociale de sanatate.
La comisiile permanente sunt trimise in total 115 acte normative, o singura propunere legislativa - cea care modifica organizarea si functionarea CSAT, iar pentru ordinea de zi a sedintelor comune figureaza noua acte normative.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.