Conform Mediafax, Parcalabescu a fost audiat de catre procurorii militari timp de aproximativ sase ore, atat in dosarul Revolutiei, cat si in cadrul anchetei privind moartea lui Milea. Presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Doru Maries, care a fost
Conform Mediafax, Parcalabescu a fost audiat de catre procurorii militari timp de aproximativ sase ore, atat in dosarul Revolutiei, cat si in cadrul anchetei privind moartea lui Milea.
Presedintele Asociatiei 21 Decembrie, Doru Maries, care a fost prezent la o parte din audieri, a declarat ca fostul colonel Parcalabescu este ultimul om care l-a vazut in viata pe Vasile Milea. Ancheta privind moartea ministrului Milea a fost redeschisa la sfarsitul lunii martie a anului trecut, ca urmare a informatiilor, aparute in Jurnalul National.
Biroul de presa al ICCJ informa, la acea data, ca ancheta va fi facuta de Sectia Parchetelor Militare, urmand sa fie reaudiati martorii, din perspectiva elementelor nou-aparute. Varianta prezentata de presa acredita insa ipoteza uciderii ministrului.
Potrivit informatiilor oficiale, Vasile Milea s-a sinucis in dimineata de 22 decembrie 1989, in sediul Comitetului Central al PCR, impuscandu-se cu un pistol. Lovit de un glonte in apropierea inimii, generalul a murit dupa putin timp. El a fost inmormintat in comuna Leresti, din judetul Arges.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.