Peste 350 de botosaneni au fost depistati, anul trecut, lucrand fara forme legale. Raportul activitatii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) arata ca 893 agenti economici, cu 16.898 salariati au fost verificati, in 2004, din punct de vedere al r
Peste 350 de botosaneni au fost depistati, anul trecut, lucrand fara forme legale. Raportul activitatii Inspectoratului Teritorial de Munca (ITM) arata ca 893 agenti economici, cu 16.898 salariati au fost verificati, in 2004, din punct de vedere al respectarii prevederilor legale referitoare la incadrarea in munca, la 104 dintre acestia fiind gasite 353 persoane care lucrau la negru. Inspectorii ITM le-au aplicat acestora amenzi in valoare de 2,3 miliarde lei. Urmare a incalcarii dispozitiilor legale si functie de gravitatea faptelor, au fost sanctionati contraventional 716 agenti economici, valoarea totala a sanctiunilor fiind de 3,5 miliarde lei. De asemenea, au mai fost aplicate amenzi in valoare de 1,1 miliarde lei pentru incalcari ale prevederilor Codului muncii, contractului colectiv de munca sau ale altor prevederi legale.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.