Nici nu s-a potolit bine furtuna starnita dupa finala Cupei Romaniei la hochei din acest an, ca un alt scandal mocneste pe gheata. De altfel, ieri, secretarul general al FRHG, Eduard Pana, a declarat ca se doreste ca "apele sa fie tulburi in hocheiul
Nici nu s-a potolit bine furtuna starnita dupa finala Cupei Romaniei la hochei din acest an, ca un alt scandal mocneste pe gheata. De altfel, ieri, secretarul general al FRHG, Eduard Pana, a declarat ca se doreste ca "apele sa fie tulburi in hocheiul romanesc", dupa ce suporterii echipei Progym Gheorgheni au protestat la adresa gruparii SC Miercurea Ciuc, pe care au acuzat-o de noncombat. "Am inceput sa primim scrisori de la publicul din Gheorghieni, care incrimineaza ce s-a intamplat acolo cu noncombatul SC Miercurea Ciuc, dar nu stiu exact cum s-a intamplat. Din auzite, Ciucul a venit acolo cu o echipa descompletata, fara slovaci, fara ucraineni si fara alti doi - trei jucatori si, chipurile, vroiau sa piarda meciul. Ajungeau singuri cu portarul si dadeau pase inapoi, nu voiau sa dea goluri! Lumea a inceput sa fluiere si conducerea de la Progym a decis sa paraseasca gheata, pentru a nu se face de ras in fata suporterilor, fortand astfel victoria echipei din Miercurea Ciuc cu scorul de 5-0, conform regulamentului", a declarat Pana pentru Mediafax, dupa care a adaugat ca astazi va avea loc analizarea incidentelor de la partida Progym Gheorgheni - SC Miercurea Ciuc, din play-off. "Fiind la prima abatere, se va decide probabil dictarea unei amenzi si un avertisment. Ce sa facem, sa-i suspendam inaintea play-off-ului? Va dati seama ca asta asteapta", a continuat Pana, care sustine ca a fost contactat de directorul sportiv al SC Miercurea Ciuc, care l-a acuzat de faptul ca se afla la originea acestui scandal. "Am primit un telefon de la Antal Istvan, care mi-a zis ca, din cate a auzit, eu as fi dat ordin sa iasa de pe gheata echipa din Gheorgheni", a mai punctat Pana. "Cred ca cei de la Miercurea Ciuc sunt intr-o situatie ingrata din cauza unei proaste organizari interne. Va dau un exemplu: unuia dintre cei mai buni jucatori ai echipei, un ucrainean, i-a expirat viza de sedere in Romania inca de acum o luna si acum trag de timp, doar, doar o sa rezolve problema asta. Cei de la Ciuc au venit cu un proiect in care ne cer sa incepem play-off-ul peste doua saptamani, lucru inadmisibil", a mai spus Pana.
Reamintim ca inaintea inceperii reprizei a treia a meciului dintre Progym Gheorgheni si SC Miercurea Ciuc, din cadrul semifinalelor play-off-ului Ligii Nationale, jucatorii echipei gazda au refuzat sa mai intre pe gheata din respect pentru propriul public, scorul fiind de 9-6 in favoarea echipei oaspete. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.