Numarul de firme de stat care urmeaza sa fie listate pe piata de capital ar trebui majorat, concomitent cu ridicarea cotei destinate Bursei la cel putin 10 la suta din capitalul social al fiecarei companii, a declarat Varujan Vosganian, presedintele
Numarul de firme de stat care urmeaza sa fie listate pe piata de capital ar trebui majorat, concomitent cu ridicarea cotei destinate Bursei la cel putin 10 la suta din capitalul social al fiecarei companii, a declarat Varujan Vosganian, presedintele Comisiei de Buget din Senat, citat de Mediafax.
In opinia senatorului, este necesara urgentarea listarii mai multor societati unde statul mai are participatii, pentru ca evolutia bursiera din ultima perioada arata nevoia imediata pentru diversificarea ofertei.
Potrivit programului pentru o piata puternica aprobat de fostul Guvern, Ministerul Economie si Comertului va introduce la Bursa, in acest an, pachete cuprinse intre 5 si 15 la suta din capitalul social al unui numar de cinci societati din portofoliu.
Calendarul stabilea ca titlurile vor fi listate esalonat, in perioada cuprinsa intre trimestrul II 2005 si trimestrul IV 2006, dupa finalizarea procedurilor de evaluare si selectie a consultantilor.
Ministrul de stat Adriean Videanu a declarat recent ca Executivul intentioneaza sa listeze la Bursa de Valori Bucuresti un pachet de 10 la suta din actiunile Petrom, operatiune pentru care a obtinut acordul OMV, si ca autoritatile au in vedere sa introduca pe piata de capital pachete semnificative de actiuni RomTelecom, BCR si CEC.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.