Judecatoria din Craiova a dat sentinta in- tr-un caz care a socat nu numai comunitatea romaneasca, ci a facut inconjorul lumii datorita agentiilor de presa. Este vorba de deshumarea si profanarea unui cadavru, devenit - in opinia unor tarani - strig
Judecatoria din Craiova a dat sentinta in- tr-un caz care a socat nu numai comunitatea romaneasca, ci a facut inconjorul lumii datorita agentiilor de presa. Este vorba de deshumarea si profanarea unui cadavru, devenit - in opinia unor tarani - strigoi.La Judecatoria Craiova au fost audiati cei sase sateni din Marotinu de Sus -Dolj, implicati in deshumarea cadavrului lui Petrica Toma, asa-zisul strigoi. Satenii, judecati in stare de libertate, sunt acuzati de profanare de morminte, fapta pedepsita cu inchisoare. Nici unul dintre ei nu crede insa ca fapta comisa e o infractiune penala. "Cei sase vanatori de strigoi" au fost condamnati vineri de magistratii Judecatoriei Craiova la sase luni de inchisoare cu suspendare si obligati la plata a 11.356.000 lei daune morale si 10.000.000 lei daune materiale Floarei Cotoran, fiica defunctului, si alte 10.000.000 lei vaduvei lui Petrica Toma. Profanatorii s-au aparat in fata magistratilor craioveni, spunand ca ceea ce au facut a fost un ritual cunoscut din vechime, care a functionat de fiecare data. "Ne-au trebuit doua zile ca sa ne facem curaj ca sa-l dezgropam. Cu toate ca aveam unelte la noi nu am reusit de prima data. A trebuit sa bem mai intai, ca altfel nu aveam curaj. A fost foarte greu sa luam aceasta hotarare", a declarat in fata magistratilor unul din sateni.
Incredibila poveste a facut inconjurul lumii. in ziua de 9 ianuarie 2004, cativa sa- teni din localitatea Marotinu de Sus, judetul Dolj, s-au hotarat sa-l dezgroape pe mort dupa ce rude ale defunctului s-au plans ca sunt bantuite noaptea si ca starea sanatatii lor se subrezeste de la o zi la alta.
sase persoane, rude si prieteni ai "strigoiului", s-au hotarat sa-i vina de hac acestuia. Marinescu Gheorghe, Mitrica Mircea, Popa Stelica, Ionescu Ion, Constantin Florea si Pascu Oprea s-au intalnit intr-o seara pentru a pune la punct un plan care, prin practica, era considerat a fi un ritual impotriva vampirilor.
Asa ca au mers la cimitir au desfacut capacul cosciugului, iar cu un varf de coasa i-au smuls acestuia inima, dupa care au pus-o intr-o teapa si s-au plimbat prin sat cu ea. La o rascruce de drumuri, au aprins un foc si au prajit inima mortului. Scrumul din inima l-au strans si l-au baut dizolvat in apa.
Dupa cele petrecute, fiica lui Petrica Toma a sesizat politia ca mormantul tatalui sau este devastat, iar cadavrul sfartecat pe piept. Astfel ca, pe 24 februarie anul trecut, o echipa formata din procurori si medici legisti de la Craiova s-a deplasat in sat pentru a deshuma cadavrul lui Petrica Toma. Procurorii au ramas socati cand au desfacut cosciugul batranului.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.