Autoritatile au lasat deszapezirea pe seama cetatenilor. Circulatia, oprita in Vrancea, Calarasi, Tulcea, Ialomita. Zeci de localitati fara energie electrica. Porturile Constanta Sud, Mangalia si Midia au fost inchise

Avertizarile mete
Autoritatile au lasat deszapezirea pe seama cetatenilor. Circulatia, oprita in Vrancea, Calarasi, Tulcea, Ialomita. Zeci de localitati fara energie electrica. Porturile Constanta Sud, Mangalia si Midia au fost inchise

Avertizarile meteo privind viscolul si ninsorile abundente au fost tratate in gluma de autoritati. Cu mic, cu mare, oamenii au iesit, ieri, in strada, cu lopetile, pentru a da zapada din fata locuintelor si din parcari. Soferii au fost nevoiti sa impinga masinile, caci utilajele de deszapezire si-au facut aparitia doar pe ''arterele principale''. In schimb, autoritatile locale au venit cu sfaturi si chiar cu sanctiuni.
Bucurestenilor li s-a recomandat sa foloseasca transportul in comun sau sa mearga cu masinile personale doar pe bulevarde. Neculai Ontanu, primarul sectorului 2, a amendat ''Supercom'' cu 100 de milioane de lei pentru ''lipsa de fermitate de care a dat dovada in indepartarea zapezii''. Astazi, persoanele fizice si juridice din sectorul 2, proprietare de imobile, care nu vor ''curata'' zapada de pe trotuare, vor primi amenzi de pana la cinci milioane de lei. Aseara, doar in centrul Capitalei se circula bine.
In celelalte zone, polei si zapada atat pe strazi, cat si pe trotuare. In 24 de ore, Ambulanta a inregistrat 19 cazuri de fracturi. Pentru toate acestea, primarul interimar al Capitalei, Razvan Murgeanu, a avut o explicatie: ''Ninsoarea, viscolul si masinile parcate pe marginea carosabilului ne fac sa muncim ca Sisif''.
Ninsoarea si viscolul nu au afectat numai Capitala. Aseara, circulatia rutiera era intrerupta pe mai multe drumuri judetene si nationale, iar zeci de localitati au ramas fara energie electrica. Zonele cele mai afectate sunt situate in estul si sudul tarii. In judetul Bacau circulatia rutiera a fost intrerupta pe 15 drumuri judetene, iar in judetul Buzau 17 localitati au ramas fara energie electrica din cauza viscolului. Un numar de 30 de localitati din judetul Braila erau, aseara, in bezna. Localnicii din majoritatea satelor gorjene au participat la deszapezirea drumurilor comunale. In judetul Gorj stratul de omat a ajuns in unele zone si la o jumatate de metru.
In judetul Constanta zapada atinge pe alocuri 80 de cm. Porturile Constanta Sud, Mangalia si Midia au fost inchise. Centrul Meteorologic Regional Sibiu avertizeaza asupra pericolului de avalanse, inclusiv in zona partiilor din judetul Mures.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.