Profesorii sunt suparati si vor sa stea fata in fata cu premierul Tariceanu (foto) ca sa reinceapa negocierile pentru salarii mai mari, dar mai ales asteapta scuze din partea demnitarului. Premierul a afirmat ca printre coruptii din Romania se afla s
Profesorii sunt suparati si vor sa stea fata in fata cu premierul Tariceanu (foto) ca sa reinceapa negocierile pentru salarii mai mari, dar mai ales asteapta scuze din partea demnitarului. Premierul a afirmat ca printre coruptii din Romania se afla si profesorii care fac meditatii si nu platesc impozite. Federatia Educatiei Nationale (FEN), dar si celelalte sindicate din invatamant, au solicitat reluarea negocierilor cu Guvernul, dar "spre stupefactia noastra, in loc sa raspundeti solicitarii noastre justificate, ati considerat de cuviinta sa faceti un atac nedemn la dascalii care incearca sa suplineasca incapacitatea guvernelor de a asigura un nivel de salarizare adecvat. Domnule Tariceanu, in numele salariatilor din invatamant, va sugeram sa va cereti scuze pentru modul in care ati vorbit despre o categorie socio-profesionala care este obligata la apostolat", spune Catalin Croitoru, presedintele FEN, intr-o scrisoare deschisa adresata premierului. El mai afirma ca in timpul campaniei electorale actualii guvernanti au promis "dublarea salariilor in echivalent euro" pentru salariatii din invatamant. in urma protestelor din septembrie 2004, profesorii au obtinut o majorare de salarii mica, iar scaderea impozitului la 16% nu le aduce prea multi bani.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.