Sectiile de votare de pe intreg teritoriul irakian au fost inchise, ieri, la ora locala cinci (14.00 GMT), informeaza agentia italiana Ansa. Potrivit declaratiilor secretarului general al Natiunilor Unite, Kofi Annan, "alegerile generale din Irak rep
Sectiile de votare de pe intreg teritoriul irakian au fost inchise, ieri, la ora locala cinci (14.00 GMT), informeaza agentia italiana Ansa. Potrivit declaratiilor secretarului general al Natiunilor Unite, Kofi Annan, "alegerile generale din Irak reprezinta o prima etapa catre democratie". "Ei stiu ca voteaza pentru viitorul tarii lor. Ei voteaza pentru ziua in care isi vor lua destinul in propriile maini. Noi trebuie sa-i incurajam", a precizat secretarul general al ONU.
Pe fondul primelor alegeri organizate dupa caderea regimului lui Saddam Hussein, militantii islamisti au lansat, ieri, o serie de atacuri sangeroase in mai multe orase irakiene.
Dupa cum informeaza site-ul Reuters.com, cel putin 20 de irakieni si-au pierdut viata si alte zeci de persoane au fost ranite, in urma exploziilor care au avut ca tinta mai multe centre de votare de pe intreg teritoriul irakian.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.