Aproape jumatate din imprumutul de 120 milioane dolari acordat, vineri, de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) va fi utilizat pentru lucrari de inchidere a 21 de mine, in timp ce firmele care angajeaza someri din zonele res
Aproape jumatate din imprumutul de 120 milioane dolari acordat, vineri, de Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) va fi utilizat pentru lucrari de inchidere a 21 de mine, in timp ce firmele care angajeaza someri din zonele respective vor primi in total 8 milioane de dolari. Banii vor fi gestionati de MEC si de catre Agentia Nationala pentru Dezvoltarea si Implementarea Programelor de Reconstructie a Zonelor Miniere (ANDIPRZM). Proiectul are doua componente, urmand sa asigure, pe de o parte, finantarea lucrarilor de inchidere a minelor nerentabile si reabilitarea mediului si, pe de alta parte, oferirea unor alternative economice in zonele afectate. Potrivit comunicatului, in sarcina Ministerului revine partea de inchidere a minelor si regenerare a mediului, pentru 21 de obiective. ANDIPRZM va asigura gestionarea fondurilor alocate programelor de refacere economica si sociala a zonelor afectate.
Astfel, vor fi acordate stimulente in valoare totala de 8 milioane dolari firmelor care angajeaza persoane fara loc de munca din regiunile miniere, iar 13,54 milioane dolari vor fi utilizate pentru acordarea de granturi, asistenta tehnica si training in cadrul schemei de dezvoltare sociala pentru comunitatile miniere. Pentru microcredite sunt prevazute fonduri de 11 milioane dolari, in timp ce asistenta tehnica si efectuarea de lucrari pentru infrastructura municipala in comunitatile miniere vor beneficia de fonduri in valoare de 13,46 milioane dolari.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.