Compania Procter&Gamble (P&G) a anuntat ca a semnat un acord de preluare integrala a companiei Gillette, informeaza portalul Newsnow. Tranzactia este estimata la aproximativ 57 de miliarde de dolari si reprezinta cea mai de amploare achizitie a P&G.
Compania Procter&Gamble (P&G) a anuntat ca a semnat un acord de preluare integrala a companiei Gillette, informeaza portalul Newsnow. Tranzactia este estimata la aproximativ 57 de miliarde de dolari si reprezinta cea mai de amploare achizitie a P&G. Potrivit acordului incheiat intre cele doua parti, aprobat in unanimitate de consiliul de directori al ambelor companii, P&G s-a angajat sa emita 0,975 de actiuni pentru fiecare actiune Gillette.
P&G va prelua toate activitatile Gillette, inclusiv productia cat si operatiunile tehnice si de alta natura. Tranzactia, care este supusa unor conditii inclusiv obtinerea aprobarii actionarilor celor doua companii si a autoritatilor de reglementare, s-ar putea incheia in toamna acestui an. De asemenea, P&G intentioneaza sa rascumpere actiuni in valoare de intre 18 si 22 de miliarde de dolari, in urmatoarele 12-18 luni. "In urma fuziunii, va lua nastere cea mai mare companie de produse de consum din lume", a declarat Warren E. Buffett, presedinte si director executiv al companiei Berkshire Hathaway, actionarul principal al Gillette. Berkshire Hathaway detine, in prezent, 96 de milioane de actiuni Gillette, ceea ce reprezinta echivalentul a 93,6 milioane de actiuni P&G. Compania rezultata in urma fuziunii va detine primul loc pe piata in ceea ce priveste categoriile de produse ce reprezinta aproape doua treimi din totalul vanzarilor.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.