Conducerea executiva a societatii Electrica Moldova ar putea fi asigurata, dupa incheierea transferului de proprietate
catre compania E.ON Energie, desemnata castigatoare in cadrul procesului de privatizare a firmei amintite, de un reprezenta
Conducerea executiva a societatii Electrica Moldova ar putea fi asigurata, dupa incheierea transferului de proprietate
catre compania E.ON Energie, desemnata castigatoare in cadrul procesului de privatizare a firmei amintite, de un reprezentant al furnizorului german de utilitati.
Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei si Comertului (MEC), oficialii institutiei au primit, joi, o delegattie la varf a concernului german E.ON Energie. "Cu acest prilej, reprezentantii celei mai mari companii private din Europa in domeniul electricitatii l-au prezentat noii conduceri a MEC pe Henning Probst, nominalizat de E.ON Energie pentru sefia Electrica Moldova, dupa transferul de proprietate aferent semnarii contractului de privatizare", se arata in comunicat.
Reprezentantii E.ON Energie nu au dorit sa comenteze si au declarat agentiei Mediafax ca aceasta problema de personal nu a fost inca discutata in cadrul companiei. Potrivit comunicatului MEC, ministrul Economiei si Comertului, Codrut Seres, i-a asigurat pe oamenii de afaceri germani ca Guvernul Romaniei face toate demersurile necesare pentru finalizarea contractelor de privatizare a societatilor de distributie a gazelor naturale, in contextul in care E.ON Ruhrgas, divizia de gaze a grupului german, a fost selectata pentru preluarea societatii Distrigaz Nord.
Contractul de privatizare cu E.ON Ruhrgas a fost semnat in luna octombrie a anului trecut, dar trecerea in proprietate privata este estimata de oficialii MEC sa aiba loc in luna aprilie a acestui an.
Pe de alta parte, E.ON Energie a fost desemnat castigator al privatizarii Electrica Moldova la inceputul lunii decembrie 2004, iar contractul de privatizare ar putea fi semnat in luna februarie, dupa aprobarea de catre Guvern a actelor normative necesare. Walter Hohlefelder, membru al board-ului E.ON Energie, a confirmat interesul sporit al concernului german pentru participarea la noi proiecte energetice in Romania.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.