Producatorul de aeronave Boeing a anuntat ca a ajuns la un acord privind vanzarea modelului 7E7 Dreamliner catre liniile aeriene chineze, transmite AFP.
Anuntul a fost facut de un purtator de cuvant al companiei americane, dupa ce cotidianul
Producatorul de aeronave Boeing a anuntat ca a ajuns la un acord privind vanzarea modelului 7E7 Dreamliner catre liniile aeriene chineze, transmite AFP.
Anuntul a fost facut de un purtator de cuvant al companiei americane, dupa ce cotidianul Wall Street Journal a dezvaluit ca cinci linii aeriene chineze au incheiat un acord cu Boeing privind cumpararea a 60 de aparate in valoare de pana la 7,2 miliarde de dolari.
"Boeing si China au ajuns la o intelegere semnificativa", a declarat Mary Hendson, purtatorul de cuvant al producatorului american, fara a oferi amanunte. O alta sursa din cadrul companiei a confirmat ca este vorba despre modelul 7E7, dar nu a precizat cate aparate vor fi cumparate de partea chineza.
Cotidianul Wall Street Journal mai nota ca surse din aviatia chineza au declarat ca sase mari linii aeriene din China sunt interesate de aparatele 7E7 pentru ca primele avioane sa ajunga la timp pentru Jocurile Olimpice din 2008, gazduite de Beijing. In urma anuntului, actiunile Boeing au crescut cu 1,11 dolari (2,23 la suta) pana la 50,97 de dolari per titlu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.