Nu mai putin de 100 de pagini de analiza a pregatit Adrian Nastase pentru sedinta Biroului Executiv Central al PSD, care se va desfasura, la Bucuresti, la sfarsitul acestei saptamani. Liderul social-democrat a facut o analiza a rezultatelor alegerilo
Nu mai putin de 100 de pagini de analiza a pregatit Adrian Nastase pentru sedinta Biroului Executiv Central al PSD, care se va desfasura, la Bucuresti, la sfarsitul acestei saptamani. Liderul social-democrat a facut o analiza a rezultatelor alegerilor din 2004, dar a inclus in document si sugestii pentru definirea strategiei partidului pentru perioada urmatoare. Potrivit lui Nastase, scopul este lansarea unei dezbateri in partid privind viitorul PSD.
El sustine ca, dincolo de controverse, pesedistii au cu totii acelasi obiectiv, anume "reformarea si regenerarea" partidului, care sa devina o voce mai puternica si mai credibila.
"Vrem ca, prin aceasta reforma, PSD sa ramana partidul cel mai important din Romania", afirma Nastase, citat de Mediafax.
Strategia lui Nastase porneste de la modernizarea partidului, prin alinierea la valorile social-democratiei moderne, mai ales ca, dupa semnarea tratatului de aderare, pesedistii se vor alatura socialistilor europeni.
Alte principii sunt, potrivit liderului PSD, cel al "unitatii" si cel al "responsabilitatii".
Nastase doreste, de asemenea, ca in PSD sa se recunoasca greselile, fara a se face o limitare la strategia politica sau electorala, ci si atunci cand este vorba de relatia cu presa, cu societatea civila si cu multe segmente ale populatiei.
"In cadrul Biroului Executiv Central vom discuta, pe de o parte, rezultatele alegerilor si ne vom concentra pe strategia de viitor, cum putem face ca partidul sa mearga inainte innoit si puternic", a mai spus presedintele PSD.
El a precizat ca intentioneaza sa propuna modificarea Statutului partidului, in sensul de a se prevedea formula Comitetului teritorial al presedintilor de organizatii judetene, ca structura intermediara intre Delegatia Permanenta si Biroul Executiv.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.