Persoanele juridice trebuie sa-si calculeze impozitele si taxele locale pe care le datoreaza si sa depuna declaratia fiscala pana la data de 31 ianuarie, in conformitate cu prevederile Codului Fiscal al Romaniei, modificat prin OG nr. 83/2004, aproba
Persoanele juridice trebuie sa-si calculeze impozitele si taxele locale pe care le datoreaza si sa depuna declaratia fiscala pana la data de 31 ianuarie, in conformitate cu prevederile Codului Fiscal al Romaniei, modificat prin OG nr. 83/2004, aprobata si modificata de Legea nr. 494/2004. Documentele se depun la compartimentele de specialitate ale autoritatilor administratiei locale in a caror raza de competenta se afla cladirea, terenul sau orice alte bunuri impozabile. Primaria Sectorului 3 reaminteste ca, in aceasta zona a Capitalei, actele respective se depun la Directia de taxe si impozite locale - sediile din Str. Sf. Vineri nr. 32 - tel. 3275144, Str. Lucretiu Patrascanu nr. 3 - tel. 3404011, sos. Campia Libertatii nr. 36 - tel. 3247194.
Persoanele juridice nu beneficiaza de bonificatia de 10% acordata, la plata integrala a obligatiilor bugetare, ci doar persoanelor fizice. Nedepunerea declaratiilor pana la termenul scadent atrage dupa sine sanctiuni conform cu prevederile Codului Fiscal. "De altfel, aceasta obligatie de plata a fost extinsa si asupra contribuabililor persoane juridice care au in concesiune, chirie, administrare ori folosinta, dupa caz, cladiri sau terenuri proprietate publica sau privata a statului sau a unitatilor administrativ teritoriale ale acestuia si care datoreaza, incepand cu data de 01.01.2005, impozit pe cladiri sau teren, dupa caz", se arata in comunicatul remis redactiei. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.