PSD considera "reprobabile" aprecierile premierului Calin Popescu Tariceanu privind "cresterea economica nesanatoasa" si
"riscurile de supraincalzire a economiei" rezultate din ultimul an de mandat al Guvernului condus de Adrian Nastase.
PSD considera "reprobabile" aprecierile premierului Calin Popescu Tariceanu privind "cresterea economica nesanatoasa" si
"riscurile de supraincalzire a economiei" rezultate din ultimul an de mandat al Guvernului condus de Adrian Nastase.
Premierul Guvernului PNL-PD-UDMR-PUR demonstreaza cel putin insuficienta unei analize profesioniste asupra elementelor de creare si repartizare a Produsului Intern Brut, pe de o parte, si asupra principalelor echilibre la nivelul ansamblului economiei si a principalelor ramuri, pe plan economic, financiar, monetar si valutar, se arata intr-un comunicat al PSD.
Fostul partid de guvernamant invoca statisticile care arata ca in 2004 productia a crescut cu 8,2-8,4 la suta, au crescut exporturile cu 21 la suta, formarea bruta a capitalului fix cu 14 la suta, consumul populatiei cu 10 la suta. PSD considera ca aceste argumente contrazic aprecierile lui Tariceanu.
De asemenea, PSD sustine ca mediul de afaceri a fost "prietenos si predictibil", dezinflatia a fost cea estimata initial, iar deficitul bugetar, mult sub cel prognozat. Fostul partid de guvernamant mai sustine ca nu a facut cadouri electorale, asa cum spune Tariceanu, ci a derulat programe sociale pe care actuala guvernare le stopeaza, "protejand o clasa de privilegiati". Premierul Calin Popescu Tariceanu a afirmat, joi, ca rata de crestere economica inregistrata anul trecut a fost una "nesanatoasa", existand riscuri de supraincalzire. In 2004, cheltuielile publice s-au "umflat" in mod nejustificat, iar Guvernul PSD a incetinit ritmul reformelor si a facut cadouri electorale, a spus Tariceanu. Deficitul de cont curent pentru anul trecut s-ar putea situa la 6,5%, a declarat premierul. Deficitul era estimat anterior la aproximativ 6% din PIB in 2004, dupa ce in 2003 s-a situat la 5,7% din PIB.
Politicile fiscale
ale Cabinetului Tariceanu sunt nerealiste
Presedintele PSD, Adrian Nastase, a declarat ca Guvernul actioneaza "sub semnul dispretului fata de oameni", criticand, in acest sens, politica fiscala a Executivului, protectia sociala, precum si anunturile facute "de zi cu zi" privind verificarea unor contracte incheiate de guvernarea PSD.
Nastase a apreciat ca politicile fiscale ale Guvernului Tariceanu sunt nerealiste, nepotrivite cu realitatile din tara si au inceput sa creeze nemultumiri.
El a spus ca PSD are datoria sa fie o voce a categoriilor defavorizate si ca i se pare "amoral" ca, in timp ce problemele sociale sunt tot mai mari, prima masura luata de Guvernul Tariceanu este majorarea salariilor demnitarilor cu 80%.
Nastase s-a referit la anunturile pe care actualul Guvern le face "in fiecare zi" in legatura cu verificarea contractelor incheiate de Guvernul PSD, opinand ca ar fi corect ca Executivul sa verifice in liniste aceste contracte, conform legii. El a adaugat ca i se pare incorect sa fie pusa in discutie credibilitatea actiunii Guvernului PSD si a unor mari companii, numai pentru a arata ca "te bati cu balaurii".
Fostul premier a mai spus, referindu-se la discutiile privind independenta Justitiei, ca se ajunge la politizarea independentei Justitiei prin intimidarea judecatorilor si procurorilor. El a sustinut ca exista informatii din tara ca procurorilor li se spune ca vor fi promovati daca se ocupa de dosare ale PSD.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.

Vrei sa fii la curent cu cele mai importante stiri?
Urmareste-ne si pe Facebook

TI-A PLACUT ACEST ARTICOL?

Aboneaza-te la 9AM pentru a primi articole similare.

Sau
Aboneaza-te prin