Sindicatele din invatamant critica intentia de introducere a unor impozite pe sumele obtinute din meditatii, aratand ca acuzatiile de evaziune fiscala la adresa profesorilor sunt exagerate, cat timp acestia nu sunt salarizati pe masura muncii lor. In
Sindicatele din invatamant critica intentia de introducere a unor impozite pe sumele obtinute din meditatii, aratand ca acuzatiile de evaziune fiscala la adresa profesorilor sunt exagerate, cat timp acestia nu sunt salarizati pe masura muncii lor. Intr-un comunicat remis ieri agentiei Mediafax, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant (FSLI) critica aceasta intentie, apreciind ca declaratiile pe aceasta tema au ca scop "abaterea atentiei publice de la gravele probleme generate de marea coruptie, de marii evazionisti fiscali". Simion Hancescu, vicepresedinte al FSLI, afirma ca este greu de spus cu exactitate cate cadre didactice dau meditatii si cat anume castiga ele din aceasta activitate. Hancescu afirma ca in jur de 10% dintre profesori - mai ales cei care predau matematica, limba romana, limbi straine sau geografie - ar da meditatii, dar ca ei ajung in aceasta situatie din cauza salariilor prea mici. "Meditatiile sunt o umilinta. Nimeni nu ar face meditatii daca ar avea salarii decente, nu sub cele ale unui agent de politie cu studii medii", a declarat Hancescu. Cadrele didactice sunt nemultumite si de faptul ca actualii guvernanti nu au gasit inca solutii pentru salarizarea personalului didactic, dar ca, "intr-un total dispret fata de salariatii din invatamant, au gasit resurse financiare pentru marirea substantiala a salariilor demnitarilor si ale altor categorii de bugetari cu venituri mari". Prim-ministrul Calin Popescu Tariceanu a declarat, joi, ca "daca profesorii dau meditatii, iar veniturile realizate in acest fel nu sunt impozitate, acesta este un caz de evaziune fiscala". (M.J.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.