Presedintele COSR, Octavian Morariu (foto), si secretarul general al forului olimpic, Ioan Dobrescu, au discutat mai bine de o ora la Lausanne cu seful CIO, belgianul Jacques Rogge, despre proiectele autohtone privind noua structura a comitetului si
Presedintele COSR, Octavian Morariu (foto), si secretarul general al forului olimpic, Ioan Dobrescu, au discutat mai bine de o ora la Lausanne cu seful CIO, belgianul Jacques Rogge, despre proiectele autohtone privind noua structura a comitetului si despre lupta antidoping.
In cadrul declaratiilor de dupa intalnirea de joi seara, Rogge si-a exprimat satisfactia ca "Romania este un factor de sprijin pentru olimpismul international si pentru CIO", in vreme ce Morariu s-a aratat bucuros ca intalnirea a fost fructuoasa pe multiple planuri, "oferindu-ne posibilitatea sa ne prezentam planurile de viitor, sa ne facem mai bine cunoscuti, sa devenim o voce tot mai auzita in lumea sportului si a olimpismului international". Referindu-se la razboiul impotriva dopajului, cei doi presedinti au sustinut fara rezerve faptul ca lupta pentru combaterea utilizarii substantelor interzise trebuie sa devina primordiala, avand prioritate absoluta in ceea ce priveste gasirea modalitatilor de a se ajunge ca toate competitiile sa fie curate. De altfel, faptul ca la JO de la Atena delegatia Romaniei a fost un exemplu in acest sens a insemnat mult pentru imaginea sportului si olimpismului tricolor, argumentandu-se in acest fel si atitudinea actuala a CIO fata de miscarea noastra olimpica. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.