Prevederea din Legea 41/1994 privind organizarea si functionarea TVR pe baza careia Parlamentul poate respinge Raportul de activitate al televiziunii publice este unica in Europa, a declarat ieri, la Bucuresti, Werner Rumphorst, directorul Departamen
Prevederea din Legea 41/1994 privind organizarea si functionarea TVR pe baza careia Parlamentul poate respinge Raportul de activitate al televiziunii publice este unica in Europa, a declarat ieri, la Bucuresti, Werner Rumphorst, directorul Departamentului Legal din cadrul Uniunii Europene de Radio si Televiziune (EBU). Legarea raportului de activitate de decizia Parlamentului va determina, la fiecare schimbare de legislatura, tendinta parlamentarilor majoritatii de a schimba Consiliul de Administratie al televiziunii publice, lucru care contravine principiului independentei televiziunii publice fata de factorul politic. Rumphorst a discutat joi cu ministrul Culturii, Mona Musca, cu reprezentantul Comisiei de cultura din Camera Deputatilor si cu presedintele Consiliului National al Audiovizualului (CNA), Ralu Filip, toti fiind de acord ca o astfel de conditionare nu poate fi acceptata intr-o societate democratica. Un alt aspect asupra caruia a insistat Werner Rumphorst a fost alinierea Legii de functionare a serviciului public de televiziune la legislatia europeana. (Ioana RADUS)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.