Volumul "Romania secreta" de Vladimir Alexe constituie o istorie a amanuntelor care explica evolutiile politice din Romania in secolul trecut. Ultima aparitie a Editurii Elit, bazata pe documente culese din diverse arhive, trateaza subiectele care di
Volumul "Romania secreta" de Vladimir Alexe constituie o istorie a amanuntelor care explica evolutiile politice din Romania in secolul trecut. Ultima aparitie a Editurii Elit, bazata pe documente culese din diverse arhive, trateaza subiectele care din cauza implicatiilor lor sunt introduse in spatiul public sub forma unor teze oficiale de necombatut. Pornind de la actiunile Kominternului care considera Romania unita un "stat imperialist format prin anexiune teritoriala care trebuia dezmembrat", volumul amintit trateaza suma agresiunilor comunismului asupra Romaniei. Printre acestea apare si crearea diversiunii staliniste care a supravietuit pana in ziua de azi sub denumirea de Transnistria. Vladimir Alexe prezinta si misterioasa disparitie din arhivele sovietice a protocolului secret din Pactul Ribbentrop-Molotov, care a sfasiat Romania, ca si acordurile comunistilor cu Ion Antonescu. Lucrarea se incheie cu misterele evenimentelor din decembrie 1989 si petele din biografia lui Ion Iliescu, cel care in anii '60 a coordonat o serie de studii antropologice la granita cu rasismul, studii care au stabilit ca pumnul minerilor are cel mai mare diametru in Romania - 34 de centimetri. (G.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.