Curtea Constitutionala a decis, ieri, ca presedintele Traian Basescu nu a intrat in conflict juridic cu autoritatile publice, prin afirmatiile din interviul publicat intr-un cotidian central, Curtea raspunzand astfel sesizarii inaintate de presedinte
Curtea Constitutionala a decis, ieri, ca presedintele Traian Basescu nu a intrat in conflict juridic cu autoritatile publice, prin afirmatiile din interviul publicat intr-un cotidian central, Curtea raspunzand astfel sesizarii inaintate de presedintele Camerei Deputatilor. Plenul Curtii, prin Decizia 53/28 ianuarie, a constatat ca declaratiile presedintelui Romaniei publicate in 6 ianuarie, in ziarul "Adevarul", "nu au dat nastere unui conflict juridic de natura constitutionala intre autoritatile publice - presedintele Romaniei si cele doua Camere ale Parlamentului Romaniei - in intelesul prevederilor articolului 146, litera e) din Constitutie". Decizia este definitiva, urmand a fi publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, adauga sursa citata. Presedintele Camerei Deputatilor a sesizat Curtea Constitutionala cu privire la un pretins conflict de natura constitutionala intre presedintele Romaniei si Camera Deputatilor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.