Tanarul cineast Catalin Mitulescu reuseste o noua performanta, castigand unul din cele patru premii ale editiei de anul acesta a Premiilor internationale pentru cineasti, Sundance/NHK, cu proiectul "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", anunta Mediafa
Tanarul cineast Catalin Mitulescu reuseste o noua performanta, castigand unul din cele patru premii ale editiei de anul acesta a Premiilor internationale pentru cineasti, Sundance/NHK, cu proiectul "Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii", anunta Mediafax. Este un lung metraj despre povestea unui baietel de sapte ani, dintr-o suburbie a Bucurestiului, in ultimul an al dictaturii lui Ceausescu. Mitulescu s-a impus deja in lumea cinematografiei mondiale dupa ce anul trecut a obtinut prestigiosul Palme d'Or la Cannes, cu scurt-metrajul "Trafic". De altfel, cineastul a respectat declaratia facuta la Cannes, cand anunta ca, "nu peste mult timp", va fi autorul unui lung metraj.
Cei patru castigatori de la Sundance, cate unul din Europa, America Latina, Statele Unite ale Americii si Japonia, vor primi fiecare 10.000 de dolari, iar filmele lor, odata finalizate, vor fi difuzate de postul de televiziune japonez NHK.
"Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii" a primit, in 2004, un credit financiar rambursabil in valoare de circa 8,7 miliarde de lei la concursul Centrului National al Cinematografiei.
"Anul acesta ne bucuram sa premiem un grup de cineasti al caror talent scenaristic ii recomanda drept cele mai bune voci independente din lume", a spus Robert Redford, presedintele Institutului Sundance, care va lucra indeaproape cu castigatorii pentru a-i ajuta sa gaseasca oportunitati de finantare si distribuire a filmelor lor. In afara de "Trafic", Mitulescu a avut succes cu scurt-metrajele "Bucuresti-Wien 8:15" si "17 minute intarziere", selectate la sectiunea Cinefondation a Festivalului de la Cannes in 2001, respectiv 2002. (Ioana RADUS)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.