Evaluarea activitatii Inspectoratelor Judetene de Politie, inceputa inca de anul trecut, continua si in aceste zile in randul cadrelor din IGPR. Existand informatii ca, la Bacau, se petrec lucruri nu tocmai ortodoxe avandu-i in prim-plan pe politisti
Evaluarea activitatii Inspectoratelor Judetene de Politie, inceputa inca de anul trecut, continua si in aceste zile in randul cadrelor din IGPR. Existand informatii ca, la Bacau, se petrec lucruri nu tocmai ortodoxe avandu-i in prim-plan pe politisti, o echipa de ofiteri din cadrul Corpului de Control al ministrului Administratiei si Internelor s-a dus sa vada exact situatia de la fata locului.
Surse autorizate spun insa ca este foarte posibil ca seful Inspectoratului de Politie Bacau, chestorul Vasile Vrabie, sa iasa destul de "sifonat" in urma acestor verificari.
Echipa de anchetatori va inspecta activitatea profesionala a intregului personal si va propune, acolo unde va fi cazul, luarea masurilor legale impotriva celor prinsi pe picior gresit.
"Verificarile vor viza si aspectele recent semnalate de mass-media, conform carora, in jurul sefului inspectoratului s-a format un clan, bazat pe legaturi de rudenie si de afaceri, fapt ce a afectat grav imaginea institutiei, fiind de natura sa scada increderea comunitatii in Politie", se precizeaza intr-un comunicat al IGPR.
Mai-marii Politiei Romane promit ca rezultatele verificarilor, precum si masurile dispuse, vor fi aduse la cunostinta opiniei publice la finalizarea procedurilor.
"In virtutea principiului transparentei, cetatenii au dreptul sa fie informati cu privire la caracterul modern al managementului practicat in Politia Romana, garant al eliminarii totale a unor practici de genul celor prezentate de mass-media, precum si al profesionalizarii intregului personal", se precizeaza in comunicat.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.