La sfarsitul acestei saptamani, Iranul urmeaza sa incheie un contract in valoare de 132 de milioane de dolari cu Agentia Aerospatiala din Rusia pentru construirea unui satelit de telecomunicatii, informeaza AFP, citand televiziunea de stat de la Tehe
La sfarsitul acestei saptamani, Iranul urmeaza sa incheie un contract in valoare de 132 de milioane de dolari cu Agentia Aerospatiala din Rusia pentru construirea unui satelit de telecomunicatii, informeaza AFP, citand televiziunea de stat de la Teheran. Satelitul denumit Zohreh, in traducere Venus, va sustine infrastructura de telecomunicatii a republicii islamice asigurand transmiterea de semnale audio, video si de date.
Oficialii spun ca primul satelit iranian, ce va fi lansat in luna aprilie, va fi destinat detectarii resurselor naturale si, ulterior, comunicatiilor si managementului de criza.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.