Anul 2005 va fi anul securitatii informatice in Europa de Est. Compania de consultanta IDC organizeaza in februarie un tur prin mai multe capitale central si est-europene pentru a ridica problema rezistentei afacerilor
in conditiile atacurilo
Anul 2005 va fi anul securitatii informatice in Europa de Est. Compania de consultanta IDC organizeaza in februarie un tur prin mai multe capitale central si est-europene pentru a ridica problema rezistentei afacerilor
in conditiile atacurilor informatice.
Intr-un mediu atat de dependent de domeniul informatic, angajatii trebuie sa cunoasca importanta protejarii resurselor companiei in care lucreaza. Cand vine vorba despre securitatea informatica, in multe organizatii exista o mare ruptura intre cunostintele angajatului si respectarea regulilor din domeniu. Multi deschid fisiere atasate periculoase, sunt neglijenti cu parolele si numele de utilizator, isi lasa computerele deschise ore intregi in timpul sedintelor si acceseaza materiale pe care nu ar trebui sa le acceseze. In plus, persoanele cu putere de decizie in domeniu interpreteaza absenta evenimentelor informatice dezastruoase ca pe o confirmare a unei securitati informatice efective, ceea ce este gresit.
Turul IDC 2005 examineaza aspectele interne si externe ale respectarii normelor si modul in care se poate tine sub control factorul uman. Vor fi abordate si alte teme precum: securitatea comunicatiilor fara fir si forta de munca mobila, solutii impotriva imprumutului si furtului de identitate, imbunatatirea programelor de management al riscului, reglementari in domeniu, recuperarea afacerilor afectate de insecuritatea informatica. Evenimentul se doreste a fi un forum unde profesionistii si utilizatorii pun in discutie problemele clasice si implementarea de masuri de securitate efective.
El este adresat presedintilor de companii, directorilor de securitate, de resurse umane, de strategie si planificare.
Programul evenimentului incepe la Budapesta pe 2 februarie, dupa care continua pe 3 la Zagreb, pe 8 la Praga, pe 10 la Moscova, pe 14 la Varsovia, pe 16 la Bucuresti si pe 17 la Ljubljana.
O rezolutie va fi adoptata abia in 8 septembrie la Viena.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.