Consistoriul Eparhial al Episcopiei Ramnicului a decis caterisirea preotului Victor Tudor, parohul bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din satul Predesti, comuna Pesceana, si trecerea sa in randul mirenilor. Potrivit Rompres, decizia a fost luata d
Consistoriul Eparhial al Episcopiei Ramnicului a decis caterisirea preotului Victor Tudor, parohul bisericii "Adormirea Maicii Domnului" din satul Predesti, comuna Pesceana, si trecerea sa in randul mirenilor. Potrivit Rompres, decizia a fost luata dupa ce preotul a depus la autoritatile locale o notificare prin care solicita "inregistrarea Parohiei Bisericii Romane Unite cu Roma de la Pesceana in registrul special prevazut de lege cu 346 de membri adulti si 10 membri minori". Sustinut de cei peste 300 de credinciosi, preotul Tudor s-a baricadat de cateva ori in biserica, ultima data in urma cu cateva zile, cand un sobor al Episcopiei a oficiat in strada o noua slujba de sfintire a lacasului de cult din Predesti. Aceiasi sustinatori ai preotului au semnat deja un tabel de aderare la Biserica Romana Unita cu Roma (greco-catolica), iar preotul a contactat in acest scop Mitropolia Unita din Blaj, urmand sa faca si o deplasare la Vatican.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.