IBM a ridicat inca o data standardul proceselor de afaceri securizate, lansand cel mai rapid si mai performant notebook al zilelor noastre, subtire si usor, ThinkPad T43 cu dispozitiv de identificare a amprentei digitale. Echipat cu un nou nivel de p

IBM a ridicat inca o data standardul proceselor de afaceri securizate, lansand cel mai rapid si mai performant notebook al zilelor noastre, subtire si usor, ThinkPad T43 cu dispozitiv de identificare a amprentei digitale. Echipat cu un nou nivel de protectie antivirus si cu cele mai avansate caracteristici din industrie privind mobilitatea, securitatea, capacitatea de recuperare a datelor si gestionarea consumului de energie, T43 este conceput pentru utilizatorii care doresc performanta, securitate si noi niveluri de control.
ThinkPad T43 include o noua versiune a tehnologiei ThinkVantage, tehnologia imbunatatita Rescue and Recovery 2.0 cu Antidote Delivery Manager. Rescue and Recovery reprezinta un set de instrumente incluse intr-un program de urgenta preinstalat, rezolvand prin intermediul unui singur buton o gama variata de probleme frecvente ale PC-ului, chiar daca sistemul principal de operare a fost deja afectat de virusi. Antidote Delivery Manager sprijina departamentele IT in protejarea notebook-urilor ThinkPad impotriva virusilor, oferindu-le companiilor posibilitatea de a implementa actualizarile importante in cadrul unei intreprinderi intr-un mod eficient si sigur. De asemenea, stabileste reguli privitoare la capacitatea PC-urilor de a recupera si instala rapid acele actualizari sau la posibilitatea deconectarii PC-urilor de la retea. Tehnologia Rescue and Recovery 2.0 este acum disponibila si preincarcata pe toate notebook-urile ThinkPad si desktop-urile ThinkCentre.
"Completarea familiei de notebook-uri cu ThinkPad T43 subliniaza angajarea noastra in ce priveste calitatea, inovatia si satisfacerea cererii pentru procesarea securizata a notebook-urilor", a afirmat Deepak Advani, vicepresedinte de marketing, IBM Personal Computing Division. "In aceasta clasa de notebook-uri ThinkPad, performanta deosebita este o constanta. Ceea ce ThinkPad T43 ofera sunt noile niveluri de securitate si control".
Ca raspuns la rolul important pe care gestionarea consumului de energie il are in mediile wireless, ThinkPad T43 este echipat cu ThinkPad Power Manager. Acest program furnizeaza utilizatorilor controlul asupra managementului temperaturii notebook-ului personal, in special asupra vitezei procesorului si vitezei ventilatorului care raceste procesorul, doua dispozitive care au un impact semnificativ in durata de functionare a bateriei. De asemenea, Power Manager include caracteristici suplimentare de gestionare a consumului de energie care permit utilizatorilor sa adapteze consumul de putere al bateriei conform nevoilor specifice de procesare. In plus, Power Manager include o anexa Battery Information care functioneaza ca un centru de control pentru baterie, furnizand informatii despre capacitatea de incarcare si timpul ramas, dar si despre specificatii privind bateria, de care utilizatorii pot avea nevoie pentru intretinere si service.

Viteza crescuta si capabilitati grafice imbunatatite
Noul ThinkPad T43 este echipat cu tehnologie mobila de ultima generatie de la Intel Centrino (nume de cod Sonoma), care include noile procesoare Intel Pentium M cu front side bus de 533MHz, noua familie de cipuri Intel 915 Express si conexiunile wireless de retea Intel PRO/Wireless 2195ABG sau 2200BG. In plus, T43 are o memorie de sistem de pana la 2GB DDR2 533MHz, o capacitate hard drive de pana la 80GB, avand un slot Express Card si un slot PC Card. De asemenea, ThinkPad T43 ilustreaza noua arhitectura PCI Express care sprijina viitoarele optiuni ExpressCard.
Imbinand performanta de mare viteza si capabilitatile grafice robuste, T43 este disponibil impreuna cu Intel Graphics Media Accelerator 900, devenind primul model din seria T care include solutii grafice integrate. Pentru niveluri mai ridicate de performanta grafica, utilizatorii pot opta pentru modele cu adaptator grafic ATI RADEON X300 sau ATI Mobility FireGL V3200.

Ideal pentru utilizatorii mobili
Avand o grosime de 26,6 mm - 31 mm si cantarind 2,05 kg (ecran de 14,1 inch) - 2,4 kg (ecran de 15 inch), T43 este in egala masura subtire si usor, reprezentand alegerea ideala pentru specialistii/oamenii de afaceri care calatoresc.
Avand retea wireless de inalta performanta cu wireless integrat si incluzand adaptatori wireless Intel 802.11b/g si 802.11a/b/g la anumite modele, T43 raspunde chiar celor mai stringente nevoi ale specialistilor/oamenilor de afaceri care calatoresc.

Tehnologiile ThinkVantage simplifica experienta utilizatorului
ThinkPad T43 este prevazut cu o varietate de tehnologii ThinkVantage care sunt concepute sa administreze consumul de energie, sa simplifice managementul IT, sa faciliteze procesarea securizata si sa furnizeze modalitati simple de utilizare in cazul conectarii wireless. Noul model din seria T este echipat cu cea mai noua versiune Access Connections, o solutie software care salveaza setarile de retea radio si prin cablu ale utilizatorilor si simplifica administrarea mediilor multiple de conectare.
De asemenea, ThinkPad T43 ilustreaza o abordare a securitatii pe mai multe niveluri pentru a administra amenintarile tot mai numeroase ale securitatii. Modele speciale T43 au fost echipate cu un dispozitiv integrat de identificare a amprentei digitale, dispunand de Password Manager si Embedded Security Subsystem. Prin intermediul dispozitivului integrat de identificare a amprentei digitale, utilizatorii cripteaza fisiere folosind identificarea amprentei digitale, combinand oportunitatea cu securitatea reala a notebook-ului.

Pret si disponibilitate
Modele speciale ale notebook-ului ThinkPad T43 vor fi disponibile incepand cu 25 februarie 2005, prin intermediul www.ibm.com si partenerii de afaceri selectati. ThinkPad T43p va fi disponibil din aprilie 2005.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.