Conducerea Federatiei Romane de Rugby raspunde acuzelor aduse de Pompiliu Bors si precizeaza prin intermediul unui comunicat remis, ieri, agentiei Mediafax, ca nici un membru al Colegiului Director nu a intervenit, direct sau indirect, pentru a-l det
Conducerea Federatiei Romane de Rugby raspunde acuzelor aduse de Pompiliu Bors si precizeaza prin intermediul unui comunicat remis, ieri, agentiei Mediafax, ca nici un membru al Colegiului Director nu a intervenit, direct sau indirect, pentru a-l determina pe managerul echipei reprezentative sa-si retraga candidatura de la presedintia FRR. Totodata, staff-ul FRR precizeaza, referitor la afirmatiile lui Bors, potrivit carora el este initiatorul contractului FRR cu o firma de echipament sportiv, ca presedintele delegat George Straton este cel care a negociat "direct si personal" acest parteneriat. "Singura legatura pe care domnul Bors a avut-o cu acest partener s-a rezumat la preluarea si transportul echipamentului de antrenament si de joc de la depozit in magazia FRR", se puncteaza in comunicat. "Referitor la salariile din federatie problema este simpla. Membrii Colegiului Director (presedintele, vicepresedintii) si ceilalti membri ai Biroului Federal sunt toti voluntari, neprimind nici un leu pentru activitatea prestata in serviciul federatiei. Conform statutului federatiei, organigrama a fost aprobata de catre Biroul Federal, iar salariile au fost negociate si stabilite de catre Colegiul Director. Presedintele statului, primul-ministru si demnitarii, fiind functionari publici, sunt obligati sa-si declare salariile. Federatia noastra, insa, este o persoana juridica de drept privat, autonoma. Salariile acordate antrenorilor, indemnizatiile, primele de joc au fost stabilite in functie de limitele bugetului federatiei", sustine conducerea FRR, adaugand ca Bors a fost angajat de catre federatie si a beneficiat de toate drepturile care i s-au cuvenit (salariu, masina de serviciu, telefon, bonusuri, prime), si ca activitatea financiar-contabila a FRR a fost controlata de ANS, de comisia de cenzori si de o firma de audit, fara sa se semnaleze vreo neregula. Referindu-se la angajarea unor antrenori straini la echipa nationala, FRR spune ca a fost o decizie corecta, ce a presupus cheltuieli rezonabile. Cat priveste finantarea de la IRB, FRR precizeaza ca Romania va primi de la forul mondial in 2005 suma de 150.000 de lire sterline, la fel ca si in 2004, pe baza proiectelor prezentate si agreate de finantator, iar destinatiile acestei subventii s-au regasit si se regasesc in bugetul de venituri si cheltuieli pe care il aproba Adunarea Generala. (T. RIST)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.