Vremea rea din tara a facut primele victime. Un avion care transporta peste trei sute de kilograme de scrisori si colete postale pe ruta Bucuresti - Iasi - Budapesta s-a prabusit, ieri dimineata, in zona Ciric, inainte de a ajunge pe pista de ateriza
Vremea rea din tara a facut primele victime. Un avion care transporta peste trei sute de kilograme de scrisori si colete postale pe ruta Bucuresti - Iasi - Budapesta s-a prabusit, ieri dimineata, in zona Ciric, inainte de a ajunge pe pista de aterizare. Atat pilotul, cat si copilotul avionului si-au pierdut viata. In restul tarii, mai multe drumuri nationale erau inchise, iar zeci de localitati au ramas fara electricitate.
La Sibiu, un avion care ar fi trebuit sa ajunga la München nu a putut decola din cauza stratului de zapada de pe pista.
Avionul prabusit - LET 410 - era de productie ceha si apartinea companiei FARNAIR din Ungaria. In urma accidentului, corespondenta a ramas intacta, dar, din nefericire, cele doua persoane aflate la bordul avionului, pilotul si copilotul, au murit.
Cursa charter transporta peste trei sute de trimiteri postale din care aproape 20 de kilograme au fost preluate de la Timisoara pentru Iasi, cu tranzit in Bucuresti.
Reprezentantii Postei Romane au anuntat ca toata corespondenta era asigurata, iar aceasta va ajunge intacta la destinatari in cel mai scurt timp. Potrivit Politiei locale, cei doi piloti nu au putut vedea pista din cauza conditiilor meteo nefavorabile, motiv pentru care au ratat aterizarea. O comisie din cadrul Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului investigheaza in prezent cauzele producerii accidentului.
In celelalte zone ale tarii, pe Aeroportul Sibiu, un avion care transporta 35 de persoane, cu destinatia München, nu a putut decola din cauza stratului de zapada de pe pista. Si traficul rutier a fost ingreunat de caderile masive de zapada. Nu mai putin de opt drumuri judetene din Suceava erau ieri dupa-amiaza blocate, iar in Pasul Magura stationau aproximativ o suta de autotrenuri. Ninsorile au blocat circulatia pe 24 de drumuri judetene din Neamt, cea mai grava situatie fiind intalnita in zona localitatilor Bisericani si Durau.
O situatie aparte s-a petrecut la Covasna, unde Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale a fost amendata cu 20 de milioane de lei de catre Inspectoratul Judetean de Politie Covasna din cauza ca drumurile nationale care traverseaza judetul nu au fost curatate.
In Harghita, traficul rutier se desfasura cu dificultate, iar 14 localitati au ramas fara energie electrica. La Pasul Tihuta, pe DN 17, soferii a zeci de TIR-uri neechipate pentru iarna au fost nevoiti sa stationeze in cursul noptii pentru ca nu au putut urca muntele.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.