Competenta Parchetului National Anticoruptie se va restrange astfel incat in obiectivul institutiei nu vor mai intra decat cazurile privind marea coruptie.
Deputatii din Comisia juridica au dat, ieri, aviz favorabil modificarii Ordonantei de
Competenta Parchetului National Anticoruptie se va restrange astfel incat in obiectivul institutiei nu vor mai intra decat cazurile privind marea coruptie.
Deputatii din Comisia juridica au dat, ieri, aviz favorabil modificarii Ordonantei de Urgenta privind PNA, document care mai lasa in competenta de cercetare a Parchetului numai 17 categorii de persoane, printre care agentii de politie, vicepresedintii Consiliilor Judetene, viceprimarii Bucurestiului si cei de sector, viceprimarii municipiilor, cei ai oraselor, primarii comunelor si viceprimarii comunelor, consilierii judeteni, consilierii locali, subprefectii, persoanele cu functii de conducere sau control in cadrul autoritatilor publice si locale, membrii Consiliilor de Administratie, ai regiilor autonome de interes national, ai companiilor si societatilor comerciale, ai bancilor si societatilor comerciale la care statul este actionar majoritar, ai institutiilor publice care au atributii in procesul de privatizare si ai unitatilor centrale financiar-bancare, lichidatorii judiciari, personalul vamal (cu exceptia vamesilor), executorii judecatoresti, executorii Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). Totodata, valoarea pagubei materiale produse prin actele de coruptie, care va fi anchetata de PNA, va creste de la 10.000 de euro la 100.000 de euro. Va creste si valoarea sumei ori a bunului care formeaza obiectul acestei infractiuni de la echivalentul in lei a 3.000 de euro la echivalentul in lei a 5.000 de euro. Seful institutiei, Ioan Amarie, a motivat modificarea competentei materiale a PNA prin faptul ca o suplimentare de personal, extrem de necesara, ar fi greu de realizat. Amarie a mai spus ca PNA are multe dosare ce tin de marea coruptie ce trebuie rezolvate.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.