La doar o zi dupa ce a anuntat "stranierii" pe care va conta la meciul amical cu Slovacia, programat pe 9 februarie la Larnaca, selectionerul Victor Piturca a sustinut ieri o conferinta de presa in care a lasat sa se inteleaga ca vrea ca Adrian Ilie
La doar o zi dupa ce a anuntat "stranierii" pe care va conta la meciul amical cu Slovacia, programat pe 9 februarie la Larnaca, selectionerul Victor Piturca a sustinut ieri o conferinta de presa in care a lasat sa se inteleaga ca vrea ca Adrian Ilie si Galca sa devina liderii echipei nationale. "Credeam ca jucatorii gen Adrian Ilie, Galca sau Filipescu vor domina echipa nationala dupa ce mai multi jucatori din vechea trupa s-au retras, dar ei au disparut, iar generatia tanara care a venit nu s-a ridicat la inaltimea asteptarilor. Mizez pe profesionalismul lor si astept ca ei sa aduca ceva nou in gandirea celor mai tineri", a spus Piturca. Practic, noul selectioner incearca sa-i impuna pe acestia in fata unor Mutu, Chivu sau Lobont, jucatori care au facut legea printre "tricolori" in mandatul incheiat de Iordanescu in luna noiembrie a anului trecut. "Jocul nu a convins nici cu Finlanda, nici cu Macedonia, chiar daca s-au obtinut doua victorii, apoi a venit infrangerea de la Praga si egalul din Armenia. Cred ca valoarea jucatorilor isi spune cuvantul, indiferent de varsta. Zola si Di Canio sunt peste cei de azi, la fel Galasek. Cred ca la noi s-a renuntat prea usor la astfel de jucatori", a argumentat Piturca decizia oarecum surprinzatoare de a da credit unor jucatori trecuti de 30 de ani, care au iesit de ceva timp din circuitul echipei nationale. In plus, selectionerul a amintit din nou despre nenumaratele scandaluri in care au fost implicati "lupii tineri" de la Nationala. "Liderii unei echipe sunt facuti de comportamentul lor din teren si din afara acestuia. Eu nu pot sa judec ce au facut acum un an, poate li s-a permis, nu stiu, nu mai conteaza", a facut Piti referire la scandalurile cu bautura si femei in care au fost implicati unii "tricolori" pe parcursul anului trecut. Un alt argument in favoarea "batranilor" a venit din comparatia a doi jucatori. "Adi Ilie si Mutu pot juca in aceeasi echipa. Mutu poate sa joace in toate zonele, iar Ilie mai mult in partea stanga", semn ca "Briliantul" nu mai are batut in cuie postul de atacant stanga, urmand sa fie distribuit in echipa pe alt post, iar Ilie sa aiba prioritate. In plus, Piti a precizat ca, in acest moment, nu exista nici un titular cert al Nationalei, in timp ce Iordanescu avea in Lobont, Chivu, Mutu si Pancu jucatori la care nu renunta cu nici un chip.
Consilierul Craioveanu
Piturca a explicat si de ce i-a "sarit" de la aceasta convocare pe unii dintre jucatorii obisnuiti ai lotului condus de Iordanescu. Principalul criteriu pe care selectionerul l-a folosit a fost titularizarea fotbalistilor la echipele lor de club, estimand ca acesta va fi incalcat doar foarte rar. De aceasta data exceptie de la regula fac Iencsi si Pancu, Piti apreciind ca acestia sunt jucatori de valoare. "Sunt unii jucatori care joaca, dar care nu au fost chemati: Paul Codrea, pe care am hotarat ca la aceasta actiune sa nu-l chem, la fel si pe Bogdan Patrascu, Rosu s-a accidentat, mai e Craioveanu. Am discutii saptamanale cu el, colaborez pentru ca imi spune cum merg jucatorii romani din Spania, dar am hotarat , dat fiind faptul ca vrea sa se retraga la vara, sa nu mizez pe el. Totusi, daca voi avea nevoie de el pentru un meci oficial in aceasta primavara, nu voi ezita sa-l convoc", a spus Piti. "Regret ca nu l-am putut chema pe Marius Niculae, care a stat departe de gazon opt luni si nu vreau sa-l fortez, Contra nu mai e titular nici cu Robson, Cernat nu prinde nici el prima echipa la Kiev. Un regret este Sanmartean, dar imi place foarte mult, care care nu mai joaca", a continuat Piturca enumerarea celor care au ratat aceasta convocare. Selectionerul a anuntat ca restul lotului pentru meciul cu Slovacia, 16 jucatori din campionatul intern, va fi anuntat luni. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.