Pentru piata farmaceutica din tara noastra, 2004 a fost unul dintre cei mai buni ani. Anul trecut, aceasta s-a situat la aproximativ un miliard de euro, fata de 1996, cand a fost de 264 de milioane de euro, dupa cum ne-a declarat Dumitru Lupuliasa, p
Pentru piata farmaceutica din tara noastra, 2004 a fost unul dintre cei mai buni ani. Anul trecut, aceasta s-a situat la aproximativ un miliard de euro, fata de 1996, cand a fost de 264 de milioane de euro, dupa cum ne-a declarat Dumitru Lupuliasa, presedintele Colegiului Farmacistilor. "Nu inseamna neaparat ca romanii au fost mai bolnavi fata de ceilalti ani si ca au consumat mai multe medicamente. Pacientii au avut acces la mai multe tipuri de medicamente. Piata farmaceutica din Romania a mers bine in 2004, deoarece anul trecut s-a inregistrat si o crestere economica fata de 2003, moneda nationala s-a intarit si, in aceste conditii, posibilitatea de cumparare a fost mai mare", a spus Lupuliasa.
El a mai precizat ca "anul trecut nu s-au inregistrat scumpiri semnificative la medicamente, mai ales ca la inceputul anului la pastile s-a redus TVA-ul. O mica fluctuatie a preturilor s-a inregistrat in cazul medicamentelor din import din cauza euro". Acesta a adaugat ca tara noastra sta destul de prost la capitolul privind banii alocati pe cap de locuitor pentru medicamente: "Statisticile arata ca, in anul 2001, Austria avea alocati 430 de euro, Belgia - 409, Franta - 381, in timp ce Romania avea doar 46 de euro."

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.