Preocuparea pentru soarta patrimoniului cultural national constituie una dintre prioritatile ministerului de resort, care si-a prezentat, ieri, noul secretar de stat ce va raspunde de acest domeniu - Virgil Stefan Nitulescu, istoric - si secretarul g
Preocuparea pentru soarta patrimoniului cultural national constituie una dintre prioritatile ministerului de resort, care si-a prezentat, ieri, noul secretar de stat ce va raspunde de acest domeniu - Virgil Stefan Nitulescu, istoric - si secretarul general, Delia Ruxandra Mucica. ''Cred ca patrimoniul national este atat de important incat ar fi necesar sa faca obiectul unei atentii deosebite. Siguranta nationala ar trebui sa aiba in vedere si acest lucru. Noi vom face in asa fel incat importanta patrimoniului nostru sa fie la locul pe care il merita'', a declarat, cu acest prilej, ministrul Culturii si Cultelor, Mona Musca. Acuzand modul defectuos al aplicarii legislatiei existente privind protejarea si punerea in valoare a patrimoniului, Virgil Nitulescu a precizat ca actuala conducere a Ministerului Culturii si Cultelor (MCC) va fi nevoita sa aduca modificari punctuale legilor care reglementeaza muzeele si colectiile publice, monumentele istorice, patrimoniul cultural mobil. Printre altele, Nitulescu a aratat ca noua echipa ministeriala este extrem de preocupata de cazurile din judetul Constanta referitoare la reunificarea unor importante institutii de cultura, pe care MCC le considera nejustificate. Mona Musca a prezentat trei hotarari de Guvern adoptate de actualul Executiv, la propunerea MCC, privind infiintarea Centrului de Consultanta pentru Programe Culturale Europene, infiintarea Centrului de Studii si Cercetari in Domeniul Culturii si Hotararea privind suplimentarea bugetului MCC din Fondul de rezerva bugetara aflat la dispozitia Guvernului pe 2005 pentru Teatrul National de Opereta ''Ion Dacian'' cu suma de 40 miliarde de lei, in vederea realizarii lucrarilor de reparatii si achizitionarii dotarilor care se impun, dupa incendiul de la inceputul acestui an.
Cat priveste desfasurarea concursului pentru postul de director general al Teatrului National Bucuresti, din cauza neregulilor administrative si financiare sesizate de catre persoane din interiorul institutiei amintite, acesta se amana pana in primavara, a mai spus Mona Musca.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.