Microsoft intentioneaza sa lupte impotriva piratarii sistemului de operare Windows printr-o noua masura, solicitandu-le utilizatorilor sa demonstreze ca detin o copie autorizata a programului pentru a putea primi ultimele modificari si masuri de secu
Microsoft intentioneaza sa lupte impotriva piratarii sistemului de operare Windows printr-o noua masura, solicitandu-le utilizatorilor sa demonstreze ca detin o copie autorizata a programului pentru a putea primi ultimele modificari si masuri de securitate disponibile, transmite Reuters.
Conform noii masuri, denumita Windows Genuine Advantage, utilizatorii vor fi nevoiti sa demonstreze ca au obtinut versiunea Windows XP in mod legal pentru a putea primi "garantii sporite de fiabilitate si acces mai rapid la ultimele imbunatatiri", se arata intr-un comunicat al companiei. Windows XP ruleaza pe aproximativ 90 la suta din calculatoarele personale din lume. In comunicat se mai arata ca utilizatorii copiilor piratate de Windows vor avea in continuare acces la unele noi modificari, dar nu le vor putea primi pe cele considerate mai importante. Masura va intra in vigoare la mijlocul acestui an. Microsoft a mai anuntat ca din luna februarie va extinde pentru inca 20 de limbi straine un program de autentificare de proba lansat in toamna anului trecut doar in limba engleza. Pentru a determina mai multi utilizatori sa foloseasca programul, Microsoft ofera in mod gratuit posibilitatea de a descarca varianta actualizata a sistemului de operare, precum si reduceri de pret pentru jocuri si servicii on-line.
De la mijlocul anului 2005, insa, autentificarea va deveni obligatorie pentru toti utilizatorii care vor sa descarce modificari ale sistemului de operare si de securitate. De asemenea, compania incearca sa lupte impotriva pirateriei foarte raspandite din China, Norvegia si Cehia oferind reduceri utilizatorilor de copii piratate ale Windows, daca acestia vor sa achizitioneze o versiune legala. Microsoft a mai mentionat ca veniturile pierdute din cauza pirateriei sunt de ordinul miliardelor de dolari.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.