Romanii continua sa fie personaje principale in scandalul de la Galatasaray. Dupa ce Hagi i-a acuzat dur pe sefii clubului, pentru ca apoi sa-si ceara scuze, ieri a venit randul impresarului Giovanni Becali sa replice unor atacuri din presa turca. "H
Romanii continua sa fie personaje principale in scandalul de la Galatasaray. Dupa ce Hagi i-a acuzat dur pe sefii clubului, pentru ca apoi sa-si ceara scuze, ieri a venit randul impresarului Giovanni Becali sa replice unor atacuri din presa turca. "Hurriyet" a scris ca Becali reprezinta motivul pentru care fotbalistii romani nu mai sunt doriti la Galatasaray. "Persoana care i-a racit atat de mult pe galben-rosii de romani si chiar i-a adus in situatia sa ii urasca pe romani este Giovanni Becali. El, care a fost impresarul lui Hagi si Popescu, a pacalit pe Galatasaray la toate transferurile. A facut apel la UEFA, in urma cu doi ani, cand Hagi si Popescu s-au despartit de Galatasaray, pentru ca gruparea sa ii plateasca lui Hagi restanta de 1,5 milioane de dolari si lui Popescu restanta de 750.000 de dolari", se mentioneaza in "Hurriyet". Potrivit sursei citate, Becali ar fi incasat un comision de 538.000 de dolari pentru transferurile lui Bratu si Petre la Galatasaray. "Impresarul roman a amenintat conducerea lui Galatasaray ca daca nu plateste va face apel la UEFA. "Tu oricum ne-ai tras teapa pana acum. Nu ne poti ameninta", i-a raspuns dur presedintele Ozhan Canaydin, iar atunci impresarul a dat inapoi si nu a mai facut apel la UEFA. Se pare ca presedintele Canaydin le-a spus apropiatilor sai ca Becali este "hot". Cel mai important motiv pentru care Plesan nu a fost transferat la Galatasaray este faptul ca acest jucator este impresariat de Becali si ca Hagi este prieten apropiat al impresarului", scrie "Hurriyet".
"Am vrut banii pentru jucatori"
Giovanni Becali a declarat ieri ca Galatasaray i-a platit comisioane in valoare de 3-4 milioane de dolari pentru jucatorii romani transferati, dar a precizat ca nu crede ca aceste sume ar fi generat problemele financiare la clubul turc. "Nu este adevarat ca am pacalit pe Galatasaray. Cu mine au avut de castigat. Hagi a venit gratis si s-a vazut ce a facut acolo, Adrian Ilie a fost luat cu 1,2 milioane si a fost vandut cu 7-8, cu Popescu si Filipescu au castigat din nou, iar in transferul lui Radu Niculescu nu am fost implicat, a fost afacerea lui Lucescu. Pe Viorel Moldovan l-am dus la Florya, dar au refuzat sa-l cumpere de la Fenerbahce. Costa 4 milioane, asa ca au preferat sa dea o gramada de bani pe Jardel", a spus Becali. Acesta a afirmat ca este adevarat ca a avut un proces cu gruparea turca: "A fost un proces acum cativa ani, pentru ca Hagi, Popescu si Balint aveau de primit bani. Eu m-am adresat Curtii de Justitie de la Nyon, care mi-a dat dreptate. Judecatorul a dispus ca suma pe care o aveau de primit cei trei, cam 2,8 milioane de dolari, sa fie oprita din cele 7-8 milioane pe care UEFA trebuia sa o plateasca pentru participarea in Champions League. Asa au ajuns banii la jucatori", a precizat Becali.
"Lucescu este vinovat"
Impresarul sustine ca nu el este vinovat de faptul ca Galatasaray nu mai vrea sa transfere jucatori romani. "Terim a vrut sa reconstruiasca echipa si a luat ce era mai bun din fotbalul romanesc, adica pe Tamas, Bratu si Petre. Galatasaray nu a iesit in pierdere. De pe urma lui Tamas au castigat, la Bratu si-au scos banii, si nici cu Petre nu vor pierde. Iar faptul ca Plesan nu mai este dorit nu este vina mea. Ei au vazut ca Hagi poate reconditiona jucatorii vechi ai echipei si au decis sa nu mai cheltuiasca alti bani, mai ales ca au datorii", a explicat Becali, care a adaugat ca la situatia actuala a contribuit si Lucescu: "Probabil ca si declaratiile defaimatoare ale lui Lucescu la adresa fotbalului turc au contribuit. Turcilor nu le plac astfel de declaratii". Impresarul nu crede insa ca a fost facut "hot" de Canaydin: "Putea sa ma faca hot direct. Dar nu cred ca a zis asa ceva. Eu cu presedintele Canaydin sunt in relatii foarte bune. Cand a venit la Bucuresti l-am luat cu Rolls-Royce-ul, i-am pus sticla de whisky in Rolls-Royce, l-am plimbat prin oras, i-am oferit si o cina copioasa si asa mai departe. Cam asta e relatia mea cu el", a mentionat Becali. In ceea ce priveste situatia lui Ovidiu Petre, Becali a afirmat ca acesta este posibil sa plece la alta formatie: "O sa-i gasim o echipa, pentru ca acolo nu mai este dorit. Deocamdata nu pot spune ce oferte avem pentru el". (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.