Investitiile straine directe vor putea ajunge in 2005 la peste trei miliarde de euro, dar o data finalizate privatizarile programate, nivelul va fi greu de atins incepand cu 2006, a declarat directorul executiv al Consiliului Investitorilor Straini (
Investitiile straine directe vor putea ajunge in 2005 la peste trei miliarde de euro, dar o data finalizate privatizarile programate, nivelul va fi greu de atins incepand cu 2006, a declarat directorul executiv al Consiliului Investitorilor Straini (CIS), Ruxandra Badila. "Previziunile pentru acest an cuprind privatizarea CEC-ului si ce a mai ramas de privatizat din energie", a precizat Badila.
In opinia ei, pentru anii urmatori, va fi greu sa se egaleze fluxul record al investitiilor straine directe din 2004, de 3,7 miliarde de euro si cel preconizat pentru 2005 (3,1 miliarde de euro).
"Dupa finalizarea privatizarilor, proiectele greenfield vor avea un rol important la formarea soldului investitiilor straine directe. Romania are insa sanse sa atraga importanti investitori, pentru ca ofera multe oportunitati de afaceri, stadiul negocierilor cu UE este avansat si forta de munca este calificata si inca ieftina", a spus Badila.
"Industria componentelor auto, sectorul bancar si cel al asigurarilor, cel imobiliar si al constructiilor vor atrage investitori straini importanti", a adaugat Badila.
In luna februarie, CIS va lansa editia din acest an a Cartii Albe, in care sunt cuprinse recomandari pentru autoritati privind imbunatatirea mediului de afaceri. Cartea Alba va fi structurata pe sapte capitole, respectiv taxare, banci si finante, guvernare corporatista, piata de capital, Codul muncii, mediu si coruptie.
Subiectul coruptie va aparea astfel, pentru prima data, intr-o Carte Alba editata de CIS.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.