Intr-un interviu acordat la inceputul acestei saptamani "Curierului national", chestorul de politie Dan Fatuloiu, seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), si-a anuntat intentia de a schimba mentalitatea politistilor in spiritul econom
Intr-un interviu acordat la inceputul acestei saptamani "Curierului national", chestorul de politie Dan Fatuloiu, seful Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR), si-a anuntat intentia de a schimba mentalitatea politistilor in spiritul economiei si eficientei. In ceea ce priveste dotarile de care duc lipsa unele politii teritoriale, ba chiar si cateva sectii din Capitala, chestorul Fatuloiu ne-a declarat ca are cunostinta despre acest lucru, dar se intreaba daca s-a cheltuit, eficient, fiecare leu din banii de la buget. Totodata, chestorul si-a avertizat subordonatii ca ineficienta nu poate fi justificata doar prin lipsa echipamentelor sau combustibililor.
Interpelat in legatura cu schimbarile din structura IGPR sau a sefilor aflati la conducerea unor directii sau servicii subordonate, chestorul Fatuloiu a declarat: "In aplicarea strategiei de modernizare si aliniere la standardele europene a Politiei Romane, voi urmari organizarea staff-ului astfel incat sa imi asigure colaborarea directa, din pozitia de manager general, cu echipa mea. Acest deziderat presupune transformarea conducatorilor de unitati in manageri si adoptarea unui sistem de evaluare a activitatii care sa implice comunitatea, in slujba careia ne aflam".
De asemenea, considerand ca "un manager performant este acela care stie sa-si gestioneze resursele de care dispune", seful Politiei Romane s-a aratat interesat de rezolvarea problemei dotarilor . "Am permanent in atentie problematica dotarii si, in limita fondurilor de care institutia va dispune si a competentelor pe care mi le ofera functia, voi urmari ca asigurarea logistica sa constituie o prioritate. Doresc sa subliniez insa, un aspect care, pana acum, a fost neglijat: am cheltuit, oare, eficient, fiecare leu primit din banii contribuabililor? folosim telefonul institutiei numai in interes de serviciu? circulam cu masina politiei numai in misiuni? Ne-am organizat activitatea astfel incat sa evitam cheltuielile nejustificate? Cred ca o schimbare de mentalitate si o cultura organizationala in spiritul economiei si eficientei, ar crea suficiente disponibilitati pentru a nu ne mai justifica propria ineficienta prin lipsa fondurilor financiare si a resurselor logistice", a mai spus chestorul de politie, mentionand ca de aceeasi atentie se va bucura si implementarea sistemului informatizat la nivel national.
"Este prematur sa avansez un termen de finalizare a acestui proiect. Sigur, cu totii ne dorim ca acest sistem sa devina operational inainte de momentul integrarii europene. In acest sens, sper sa putem beneficia de sprijinul si experienta Uniunii Europene in domeniu, astfel incat sa facilitam fiecarui politist accesul rapid la cele mai importante baze de date pe care Politia Romana le gestioneaza", a afirmat Fatuloiu.

Situatia sefului IJP Dolj va fi discutata de MAI si IGPR
In ceea ce priveste situatia profesionala a sefului Politiei Doljene, chestorul Constantin Codita, anchetat rand pe rand de IGPR, Corpul de Control al MAI si audiat la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Dan Fatuloiu a fost rezervat: "Situatia profesionala a chestorului de politie Constantin Codita va fi analizata (reanalizata am putea spune - n.n.)impreuna cu conducerea Ministerului Administratiei si Internelor, imediat dupa ce Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie va pronunta o solutie cu privire la aspectele penale ale faptelor comise de ofiter. Am inceput un proces complex de audit a tuturor inspectorilor sefi, iar rezultatele acestuia vor fi dezbatute in Colegiul Inspectoratului General al Politiei Romane, dupa care vom face propuneri corespunzatoare pentru cei care nu intrunesc standardele profesionale moderne".


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.