Consiliul de Administratie al FC Brasov a acceptat luni seara demisia directorului general Romeo Pascu, acesta fiind inlocuit in functie de Irinel Manta, vicepresedintele CA. Pascu isi anuntase demisia saptamana trecuta, "din motive personale si din
Consiliul de Administratie al FC Brasov a acceptat luni seara demisia directorului general Romeo Pascu, acesta fiind inlocuit in functie de Irinel Manta, vicepresedintele CA. Pascu isi anuntase demisia saptamana trecuta, "din motive personale si din multe alte motive". "Sunt obosit, surmenat, nu mai stau bine cu sanatatea si trebuie oameni tineri care sa conduca aceasta activitate, lucru cu care sunt de acord", a declarat Pascu miercurea trecuta. Tot atunci, Pascu a negat implicarea sa in anumite probleme financiare ale clubului, legate de neplata unor taxe si impozite catre stat, suma imputata fiind in jurul a trei milioane de dolari. "Nu eu aveam drept de semnatura pe astfel de acte, ci alti oameni din club", a mai spus Pascu. Noul director general al clubului brasovean, Irinel Manta, s-a declarat convins de faptul ca la finalul acestui sezon FC Brasov va ramane in primul esalon. "Am acceptat acest post pentru ca sunt convins ca ne vom salva de la retrogradare", a spus Manta, la finalul sedintei CA, care a durat aproximativ patru ore si jumatate. Presedintele Consiliului de Administratie al FC Brasov, Ioan Neculaie, reconfirmat in functie, a afirmat ca Pascu va continua sa activeze in cadrul clubului. "Am acceptat decizia lui Pascu de a demisiona, dar el va ramane consilier in cadrul clubului. Antrenorul Gabi Stan are tot sprijinul nostru si va beneficia de intelegerea noastra pentru intregul retur de campionat", a mentionat Neculaie. O alta decizie a CA al FC Brasov a fost numirea in functia de director sportiv a lui Iosif Kovacs, care a mai ocupat acest post pana in urma cu sase luni, cand a demisionat. De asemenea, membrii CA au decis majorarea capitalului social al FC Brasov SA cu 500.000 de dolari si au stabilit pentru returul editiei 2004/2005 a Diviziei A un buget de 400.000 de dolari. Primarul municipiului Brasov, George Scripcaru, a declarat, la finalul sedintei CA, ca municipalitatea va deveni actionar semnificativ la FC Brasov. "Am decis sa mai achizitionam inca cinci procente, ajungand astfel la 25 la suta din totalul actiunilor, pentru ca vrem sa ne implicam mai mult la aceasta echipa. Dupa terminarea campionatului, vom incepe si amenajarea instalatiei de nocturna, pentru ca sunt sigur ca nu vom retrograda", a afirmat Scripcaru. Pe langa Primarie si Ioan Neculaie (acesta cu 19%), la FC Brasov mai detin actiuni, in numar semnificativ, Consiliul Judetean Brasov si firmele Vestra si Atlanta House. Consiliul de Administratie nu a luat nici o decizie in privinta sumei cu care portarul Ibrahim Dossey va fi amendat deoarece s-a prezentat cu intarziere in cantonamentul lui FC Brasov, acest lucru urmand sa fie stabilit de antrenorul Gabi Stan. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.