Compania Microsoft a decis sa nu conteste decizia unui tribunal european care va impune sanctiuni impotriva tendintelor monopoliste ale grupului, relateaza EUobserver.
"Decat sa incercam sa suspendam sanctiunile Comisiei Europene (CE), Microso
Compania Microsoft a decis sa nu conteste decizia unui tribunal european care va impune sanctiuni impotriva tendintelor monopoliste ale grupului, relateaza EUobserver.
"Decat sa incercam sa suspendam sanctiunile Comisiei Europene (CE), Microsoft va incerca sa colaboreze in mod constructiv cu CE in sensul implementarii prompte", a precizat compania intr-o declaratie oficiala. Uniunea Europeana a inaintat o plangere impotriva sistemului de operare Windows, dezvoltat de Microsoft, care incorporeaza un program de rulare a materialelor audio si video (Windows Media Player). Uniunea sustine ca grupul american a abuzat de pozitia dominanta pe piata pentru a lupta impotriva concurentei. Ca urmare a hotararii judecatoresti de anul trecut, Microsoft a fost amendata cu 497 de milioane de euro - cea mai mare amenda impusa vreodata in UE unei companii, pentru practici anticoncurentiale. Mai mult, compania este obligata sa dezvolte o noua versiune a sistemului de operare Windows (fara Windows Media Player) si sa faca publice codurile de software pentru ca rivalii Microsoft sa poata dezvolta produse compatibile. Contestatia depusa de Microsoft pentru a intarzia implementarea sanctiunilor a fost respinsa in luna decembrie a anului trecut.

Curierul National

Sursa: Curierul NationalTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.