Specialistii in piata cardurilor se afla de ceva vreme intr-o dezbatere privind eliminarea PIN-ului la cumpararile de la comercianti.
"Daca PIN-ul n-ar mai fi cerut ar creste volumul de tranzactii prin card la comerciant, insa riscul ar creste
Specialistii in piata cardurilor se afla de ceva vreme intr-o dezbatere privind eliminarea PIN-ului la cumpararile de la comercianti.
"Daca PIN-ul n-ar mai fi cerut ar creste volumul de tranzactii prin card la comerciant, insa riscul ar creste", a spus Geo Bavro, directorul adjunct al Directiei de Monetica din BRD-GSG, cu ocazia sarbatoririi cardului cu numarul 1.000.000, emis de BRD. Sergiu Cone, managing partner la No-Cash, ne-a declarat ca o astfel de solutie ar fi necesara cel putin pentru cetatenii straini care tranziteaza Romania. "Strainii din Vest nu-si cunosc PIN-urile pentru ca nu le folosesc in tarile lor de origine. Asadar, ei nu pot cumpara nimic in Romania cu propriul card. Comerciantii pierd tot mai multi bani in acest fel, avand in vedere ca numarul turistilor straini creste continuu. Solutia ar fi ca POS-urile sa aiba o aplicatie care recunoaste un card strain. Si atunci sa nu mai ceara PIN-ul", a explicat Cone.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.