Cresterea fulminanta a Bursei de Valori de la inceputul saptamanii a fost una de scurta durata, sedinta de ieri consemnand usoare scaderi ale indicilor.
BET si BET-C au avut variatii de amploare redusa, si anume de -2,11 la suta, respectiv, -
Cresterea fulminanta a Bursei de Valori de la inceputul saptamanii a fost una de scurta durata, sedinta de ieri consemnand usoare scaderi ale indicilor.
BET si BET-C au avut variatii de amploare redusa, si anume de -2,11 la suta, respectiv, -1,74 la suta, singurul pe crestere fiind BET-FI, cu un plus de 0,37 la suta, inchizand la un nou maxim istoric de 22.831.54 puncte. Lichiditatea este una buna, insa sub valorile inregistrate in ultima perioada, de circa 600 miliarde lei. Asadar, ieri, valoarea tranzactiilor s-a cifrat la "doar" 437,3 miliarde lei.
La nivelul cursurilor de tranzactionare, in top se mentin titlurile Mopan cu o crestere destul de insemnata pentru ultima perioada, de 14,58 la suta, inchizand la pretul de 5.500 lei pe actiune.
Lichiditatea acestui emitent a fost una redusa, ca si a societatii Cost, ale carei actiuni au inregistrat, de asemenea, o crestere importanta de 13,16 la suta. Cotatia finala a actiunilor Cost a fost de 8.600 lei, pe fondul viitoarei majorari de capital social. Dintre SIF-uri, actiunile SIF Oltenia s-au mentinut la inaltime, la o cotatie de 13.000 de lei, in crestere cu 2,36 la suta.
Asa cum ne-am obisnuit, titlurile SNP Petrom au realizat cel mai mare rulaj, de 66,2 miliarde lei, secondate de SIf Oltenia, cu tranzactii in valoare de 60,3 miliarde lei.
Rompetrol Rafinare Constanta s-a mentinut in topul celor mai lichizi emitenti, schimburile cu actiunile RRC aducand bursei o lichiditate de 58 miliarde lei.
La nivelul cotatiilor, societatile care fac jocurile la nivelul valorilor tranzactionate au inregistrat scaderi pe linie, de circa doua procente.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.