Presedintele PUR, Dan Voiculescu, a incercat ieri, sa justifice gestul partidului de a sprijini demisia umanistului Sorin Vicol din fruntea Agentiei Nationale Controlului (ANC). Principalul argument folosit de Voiculescu pleaca tocmai de la ideea ca
Presedintele PUR, Dan Voiculescu, a incercat ieri, sa justifice gestul partidului de a sprijini demisia umanistului Sorin Vicol din fruntea Agentiei Nationale Controlului (ANC). Principalul argument folosit de Voiculescu pleaca tocmai de la ideea ca PUR a renuntat la ANC fara a cere nimic in schimb, din dorinta de a demonstra ca nu tine cu orice pret sa ramana la guvernare ci o face pentru a fi util Romaniei. "Las' sa fim noi prosti pana cand s-or mai schimba mentalitatile in Romania si vom fi acceptati chiar si cu aceasta ciudatenie a noastra: aceea de a dori Puterea nu pentru a profita de ea, ci pentru a servi, cu ajutorul ei, in interesul romanilor", comenteaza patetic in finalul scrisorii Dan Voiculescu. Ceea ce omite insa liderul PUR este tocmai faptul ca toate actiunile sale au demonstrat tocmai dorinta sa de a ramane cu orice pret la putere.
Daca la inceput Voiculescu a cerut marea cu sarea, constient fiind ca fara sprijinul sau nu se va putea forma majoritatea parlamentara, spre final liderul PUR a mai ramas cu un ministru, un vicepremier si cativa secretari de stat.
Primul pas inapoi s-a consumat o data cu amenintarea voalata a presedintelui Traian Basescu referitoare la declansarea alegerilor anticipate. Umanistii au trecut peste supararea pricinuita de Basescu care i-a numit "o solutie imorala" si au preferat sa renunte la cele patru posturi de prefecti care le-ar fi revenit in urma negocierilor. Voiculescu, care si-a facut calculul ca va obtine macar mai multi secretari de stat, s-a vazut nevoit in final sa renunte la un minister - cel al Controlului - si sa ramana doar cu ministerul Economiei si un vicepremier. Totodata, dupa ce Basescu si liderii Aliantei l-au taxat pe marginea sustinerii declarate pentru presedintii pesedisti ai Camerei Deputatilor si Senatului, Voiculescu si-a mai nuantat afirmatiile, precizand ca ar pune umarul la demiterea lor daca vor aparea "elemente majore, perturbatorii". (R.A)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.