Consiliul National de Evaluare si Acreditare Academica a finalizat evaluarile la universitatile particulare care n-au organizat alegeri pentru functia de rector sau la care acestea s-au desfasurat prin incalcarea prevederilor legale in domeniu si a i
Consiliul National de Evaluare si Acreditare Academica a finalizat evaluarile la universitatile particulare care n-au organizat alegeri pentru functia de rector sau la care acestea s-au desfasurat prin incalcarea prevederilor legale in domeniu si a inaintat concluziile raportului Ministerului Educatiei. Ministrul Educatiei si Cercetarii, Mircea Miclea, a notificat Consiliul National de Evaluare Academica si Acreditare pe 3 ianuarie a.c., in legatura cu faptul ca exista institutii de invatamant superior particulare care, fie nu au organizat alegeri pentru functia de rector, fie acestea s-au facut cu incalcarea legislatiei in vigoare. Presedintele CNEAA, Ioan Mihailescu a declarat ca principalele probleme identificate in urma controlului au vizat varsta inaintata a unor rectori, incalcarea prevederilor legale privind ponderea studentilor reprezentati in senatul universitatii si organizarea, in conditiile nerespectarii tuturor prevederilor legale, a alegerilor pentru structurile de conducere a institutiilor. CNEAA a mentionat in documentatia ce va ajunge pe masa ministrului Educatiei necesitatea solicitarii unei interpretari din partea comisiilor de invatamant si a celei juridice din Parlament in privinta alegerii in functii de conducere a unor persoane care au mai mult de 70 de ani, varsta maxima de pensionare in invatamant. Potrivit presedintelui CNEAA, Ioan Mihailescu, rectorii care se afla in aceasta situatie au invocat exceptarea de la Statutul personalului didactic pe motiv ca ei conduc institutii de invatamant superior privat. Mihailescu sustine ca se impune in acest caz o interpretare din partea comisiilor de specialitate ale Parlamentului.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.