Dan Petrescu, antrenorul Sportului Studentesc, a declarat ieri, la plecarea "studentilor" spre Antalya, ca disputarea mai multor meciuri in Divizia A ar fi un lucru bun si crede ca nu exista riscul revenirii meciurilor strategice in cazul in care cam
Dan Petrescu, antrenorul Sportului Studentesc, a declarat ieri, la plecarea "studentilor" spre Antalya, ca disputarea mai multor meciuri in Divizia A ar fi un lucru bun si crede ca nu exista riscul revenirii meciurilor strategice in cazul in care campionatul va fi de 18 echipe, din care vor retrograda patru. "Important este ca Divizia A sa fie cat mai competitiva. Cred ca mai multe meciuri ar prinde mai bine, pentru ca se joaca prea putine meciuri si stam mai mult prin turnee. Dar, de asemenea, cred ca numai anul acesta a fost vreme buna si se putea juca mai mult. Ar fi buna o competitie cu mai multe echipe si cu mai multe retrogradate. Daca vor fi 18 echipe si vor retrograda patru va fi foarte greu sa se revina la meciuri strategice, dar si cu sistemul de 16 echipe era bine sa cada mai multe formatii, pentru ca in cupele europene merg doar trei.
Inca nu s-a decis daca vor fi 18 sau nu, dar ramane de vazut,", a spus Petrescu. Sportul Studentesc a plecat ieri dimineata intr-un stagiu de pregatire in Antalya. "In primul rand o sa avem terenuri bune de antrenament si de joc, si echipe valoroase pe care nu le puteam intalni aici. Speram sa avem vreme buna, pentru ca avem nevoie de antrenamente", a precizat "Bursucul". Intrebat daca exista posibilitatea ca atacantul Gigel Bucur sa plece la Rapid, Petrescu a raspuns: "Sportul va trai oricum, jucatorii sunt toti platiti la zi, depinde totul de vointa Rapidului si cat de mult isi doreste Gigel sa plece la Rapid sau nu".
Petrescu mai crede ca "Poli" AEK Timisoara va lupta in acest an pentru evitarea retrogradarii, insa in anii urmatori ar putea ajunge in cupele europene. "Timisoara va lupta la retrogradare anul acesta, iar apoi, usor - usor, va ajunge, in doi - trei ani, in cupele europene. Eu cred ca se va salva, desi situatia nu este prea buna, dar avand in vedere valoarea lotului si jucatorii pe care i-a adus, plus publicul, cred ca are sanse mari sa se salveze si sa ajunga in Europa. Unde sunt bani sunt, de obicei, si rezultate. Cat despre Otelul, nu am vazut sa aduca jucatori, dar daca vor veni bani vor fi si rezultate", a adaugat Dan Petrescu, care considera ca lui FC National ii va fi foarte greu sa suplineasca absenta celor transferati si apreciaza ca lupta pentru castigarea campionatului se va da intre Steaua, Dinamo si Rapid. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.