Johnny Carson, fost animator al emisiunii "Tonight Show", a incetat din viata la varsta de 79 de ani, a anuntat, duminica, postul NBC. Adevarata vedeta a televiziunii americane, Johnny Carson, pionier al emisiunilor de divertisment de la sfarsitul zi
Johnny Carson, fost animator al emisiunii "Tonight Show", a incetat din viata la varsta de 79 de ani, a anuntat, duminica, postul NBC. Adevarata vedeta a televiziunii americane, Johnny Carson, pionier al emisiunilor de divertisment de la sfarsitul zilei, foarte populare in Statele Unite, a parasit "Tonight Show" in 1992, fiind inlocuit de Jay Leno, relateaza Mediafax. Carson a inceput sa gazduiasca "Tonight Show" in 1962. In 30 de ani, el a intervievat mii de personalitati printre acestea numarandu-se fostul presedinte Richard Nixon, John Lennon si Paul McCartney in 1968, Muhammad Ali, Diana Ross, Barbra Streisand si Judy Garland. Cantareata Bette Midler si actorul Robin Williams au fost ultimele vedete care i-au trecut prin emisiune, care atragea aproape de fiecare data un public de 50 de milioane de telespectatori, potrivit NBC. Carson a fost gazda premiilor Oscar intre 1979 si 1982. Foarte popular, Johnny Carson a fost introdus in "Hall of Fame" in 1987, iar in 1992 a fost decorat cu medalia prezidentiala pentru libertate, una dintre cele mai inalte distinctii americane. Nascut pe 23 octombrie 1925 in Iowa, dar crescut in Nebraska, Johnny Carson a fost casatorit de patru ori. Daca cele trei divorturi nu au avut consecinte pozitive asupra situatiei sale financiare, ele i-au alimentat totusi emisiunile cu anecdote. In 1999, Carson a fost supus unei operatii de cvadruplu bypass. In 2002, Carson, care era un fumator inrait (fuma adesea si in timpul show-urilor sale), a fost diagnosticat cu emfizem pulmonar. (C.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.