La 37 de ani, Craioveanu isi traieste a doua tinerete. Romanul de la Getafe are Spania la picioare, dupa ce in ultimele etape ale Primerei Division a "explodat". in etapa a 20-a a campionatului iberic, Getafe a invins cu 3-0 pe Real Zaragoza. Desi nu
La 37 de ani, Craioveanu isi traieste a doua tinerete. Romanul de la Getafe are Spania la picioare, dupa ce in ultimele etape ale Primerei Division a "explodat". in etapa a 20-a a campionatului iberic, Getafe a invins cu 3-0 pe Real Zaragoza. Desi nu a marcat, "Gika" a fost unul din cei mai apreciati jucatori. Cotidianul "Mundo Deportivo" l-a notat cu trei stele, acelasi calificativ ca si autorii celor trei goluri, Yordi, Nano si Mario Cotelo. Site-ul www.redaragon.com noteaza: "Publicul a trebuit sa se frece la ochi pentru a crede ceea ce vede, o sarbatoare in care Yordi parea un Marco van Basten, iar Craioveanu, un tanar care tocmai a venit din Romania".
O alta publicatie spaniola, AS, il lauda pe Craioveanu. "Incursiunile si suturile lui Craioveanu fac mai mult rau decat muscatura unui sarpe. Cornerele executate de el sunt mai tari decat dintii pitonului", scrie AS. Cotidianul AS il nominalizeaza pe Gica la categoria "El Dandy". "suturile sale inveninate au dat dureri de cap adversarilor", noteaza AS.
Acest retur este ultimul pentru Gica in postura de jucator. Anuntata sa retragere i-a mahnit pe suporteri. Acum cateva saptamani, ziaristii iberici au scris ca "retragerea lui Gika ar trebui interzisa"! inainte de Getafe, Craioveanu a jucat patru ani la Real Sociedad si trei la Villarreal. La toate cele trei echipe, atacantul a ramas in memoria fanilor drept cel mai carismatic fotbalist.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.